دو شنبه 15 آذر ماه 1400  -  Monday, December 6, 2021
چاپ و بسته بندی2مهگلpemina
دیگه چه خبر
1
شنبه 24 مهر ماه 1400 ساعت 12:55

چه غذاهایی ضربان قلب را تنظیم می‌کند؟

غذا و تغذیه> مطالعات نشان می‌دهد ، مصرف زیاد آلفا لینولنیک اسید (ALA) که عمدتا در آجیل، دانه‌ها و روغن‌های گیاهی یافت می‌شود با خطر کمتر مرگ ناشی از همه دلایل و به ویژه بیماری‌های قلب و عروق خونی همراه است.

محققان می‌گویند مصرف اسیدهای چرب در آجیل، دانه‌ها و روغن‌های گیاهی با کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی مرتبط است.

یک مطالعه نشان می‌دهد که مصرف زیاد آلفا لینولنیک اسید (ALA)  که عمدتا در آجیل، دانه‌ها و روغن‌های گیاهی یافت می‌شود با خطر کمتر مرگ ناشی از همه دلایل و به ویژه بیماری‌های قلب و عروق خونی همراه است.
مصرف بیشتر ALA با کاهش قابل توجه مرگ ناشی از سرطان همراه بود، اما محققان می‌گویند برای تایید این موضوع به مطالعات بیشتری نیاز است.

آلفا لینولنیک اسید (ALA) نوعی اسید چرب غیر اشباع امگا ۳ است که در گیاهان مانند سویا، آجیل، روغن کانولا و دانه کتان یافت می‌شود.

مطالعات قبلی نشان داده بود که مصرف زیاد ALA با کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب مرتبط است، اما یافته‌های سایر مطالعات در مورد ALA و خطر مرگ بی‌نتیجه است.

برای حل این عدم قطعیت، یک تیم بین المللی از محققان نتایج ۴۱ مطالعه منتشر شده بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۱ را در مورد ارتباط بین ALA و خطر مرگ از هر علتی، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان تجزیه و تحلیل کردند.

در مجموع این تحقیقات شامل ۱۲۰ هزار شرکت کننده بین ۱۸ تا ۹۸ سال بود که بین دو تا ۳۲ سال تحت نظارت بودند و عواملی مانند سن، وزن، سابقه استعمال دخانیات، مصرف الکل و فعالیت بدنی را در بر می‌گرفتند.

پس از ارزیابی کامل هر مطالعه برای سوگیری، محققان دریافتند مصرف زیاد ALA به ترتیب با ۱۰، ۸ و ۱۱ درصد خطر مرگ و میر ناشی از همه علل، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری عروق کرونر قلب مرتبط است.

این معادل ۱۱۳ مرگ کمتر در هر ۱۰۰۰۰ نفر برای هر علت، ۳۳ مرگ کمتر از بیماری‌های قلبی و عروقی و ۲۳ مرگ و میر کمتر ناشی از بیماری عروق کرونر قلب است.

با این حال دریافت بیشتر ALA با کاهش خطر مرگ و میر ناشی از سرطان، معادل ۶۳ مورد مرگ ناشی از سرطان در مقایسه با کمترین میزان دریافت ALA همراه بود. یک اثر دوز برای دریافت ALA در رژیم غذایی و مرگ و میر بیماری‌های قلبی عروقی یافت شد، به طوری که افزایش ۱ گرم در روز در مصرف ALA (معادل یک قاشق غذاخوری روغن کانولا یا ۰.۵ اونس روغن گردو) با ۵ درصد خطر کمتر ناشی از مرگ و میر بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط بود.

با توجه به طراحی مشاهده‌ای مطالعات گنجانده شده، نمی‌توان علیت را تعیین کرد، همچنین محققان نمی‌توانند این احتمال را که سایر عوامل ناشناخته یا خطاهای اندازه گیری مواد غذایی و مواد مغذی بر نتایج آن‌ها تاثیر گذاشته است، رد کنند؛ با این وجود استفاده از معیارهای ورود به مطالعه دقیق همراه با ارزیابی دقیق و سیستماتیک کیفیت مطالعه نشان می‌دهد که نتیجه گیری آن‌ها قوی است.

به این ترتیب، آن‌ها می‌گویند مطالعه آن‌ها به شواهدی از مزایای بالقوه اسیدهای چرب اشباع نشده برای سلامتی می‌افزاید و نتیجه می‌گیرند: مطالعات بیشتر باید ارتباط بین ALA و طیف وسیع‌تری از علل مرگ را بررسی کنند تا ارزیابی جامع‌تری از اثرات بالقوه ALA بر سلامتی و همچنین بررسی اینکه آیا غذاهای خاص غنی از ALA با مرگ و میر متفاوت است یا خیر داشته باشند.

علیرغم اثرات مفید اسیدهای چرب امگا ۳، توصیه می‌شود در این مصرف جانب احتیاط را داشته باشید زیرا مصرف ALA ممکن است کمی خطر مرگ و میر ناشی از سرطان را افزایش دهد، با این حال مطالعات بیشتری برای تایید افزایش خطر مورد نیاز است.

منبع:yjc
لطفا ایمیل واقعی خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار نظرتان موضوع به وسیله ایمیل به اطلاع شما رسانده خواهد شد.
نظرسنجی
چه زمانی برای حذف ارز 4200 تومانی مناسب است؟
نازگل
taknan2
لاکیدووو
mihan2
شیرین عسل1
روغن اویلا/ صنعت غذایی کوروش
روغن غنچه
زرفروکتوز1
فشذهشف2
پگاه-خامه
haraz
اشتراک فودپرس
جهت دریافت آخرین اخبار
اطلاعات خود را وارد فرمایید
لغو عضویت
gulfood
packagingart
گروه صنعتی نان سحر
حلبچی
انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران
صنایع غذایی دلوسه
ارسال پیامک
آب معدنی واتا
ariantaem
zar
صنایع غذایی مسرور
تیتر20
صنایع غذایی سحر همدان
tejarat talaie
رستوران حاج محسن1
صنایع غذایی ب آ
گروه صنایع  غذایی نان آوران
آرد سازی پوسان
آیدین
ardineh
kandoj
انجمن آبها معدنی  و آشامیدنی ایران
گروه صنعتی پارس استا