جمعه 6 ارديبهشت ماه 1398  -  Friday, April 26, 2019
pegaheco 1
اخبار برتر
1
سه شنبه 30 بهمن ماه 1397 ساعت 9:28

خطرناک شدن وضعیت آب های زیرزمینی با رشد صادرات کشاورزی

معاون دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو گفت: رشد توليد محصولات کشاورزی و صادرات قانونی و غيرقانونی آن باعث برداشت بيشتر از منابع آب کشور شده و آب زیرزمینی وارد مرز خطر خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون) ،هدایت فهمی با اعلام هشدار در مورد افزایش برداشت از منابع آب زیرزمینی به دلیل مزیت صادراتی محصولات کشاورزی گفت: اضافه‌ برداشت از آب‌های زیرزمینی به‌طور متوسط سالانه 6 میلیارد مترمکعب است و پیش‌بینی می‌شود، در صورت صادرات بی‌رویه در بخش کشاورزی و عدم رفع چالش‌های موجود، این رقم به بیش از 12 میلیارد مترمکعب برسد.

وی با تاکید بر ضرورت مراقبت و حفاظت موثرتر از منابع آب زیرزمینی اظهار کرد: در حال حاضر مصرف ناخالص بخش کشاورزی از آب زیر‌زمینی حدود 56 میلیارد مترمکعب و از آب‌های سطحی حدود 34 میلیارد مترمکعب است.

فهمی، با بیان اینکه محاسبات و ارزیابی‌های انجام شده درخصوص بهره‌برداری بخش کشاورزی از منابع آب در سال آینده نشان می­‌دهد که محصولات کشاورزی و دامی به‌شدت از مزیت صادراتی برخوردار خواهند شد، افزود: بنابراین در سال آتی با رشد تولید محصولات کشاورزی و صادرات قانونی و غیرقانونی آن، برداشت بیشتر از منابع آب کشور صورت می‌گیرد و دست‌اندازی به منابع آب، به‌ویژه آب زیرزمینی وارد مرز خطر خواهد شد.

معاون دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو ادامه این شرایط را به منزله تاراج و نابودی بی‌بازگشت منابع آب زیرزمینی دانست و بر مراقبت بیشتر از آن تاکید کرد.

وی، عواملی چون ناکارآمدی بازار عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی، عدم کارایی نظام تعرفه‌ای صادرات و واردات، سهولت قاچاق محصولات کشاورزی و دامی در ابعاد وسیع، نوسانات شدید بهای محصولات کشاورزی در سال‌های مختلف و پایین بودن بنیه مالی و درآمد تولیدکنندگان بخش کشاورزی را از جمله محورهای تاثیرگذار در چالش‌های ذاتی و عارضی این بخش عنوان کرد.
لطفا ایمیل واقعی خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار نظرتان موضوع به وسیله ایمیل به اطلاع شما رسانده خواهد شد.
haraz1
زر فروکتوز
روغن اویلا/ صنعت غذایی کوروش
شیرین عسل1
ghoncheh
روغن نازگل
نظرسنجی
عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار مواد غذایی را چکونه ارزیابی می کنید؟
اشتراک فودپرس
جهت دریافت آخرین اخبار
اطلاعات خود را وارد فرمایید
لغو عضویت
packagingart
تیتر20
تک ماکارون
اقتصاد سبز
آرد سازی پوسان
زر ماکارون
ارسال پیامک
vioni
جوان
صنایع غذایی مسرور
گروه صنایع  غذایی نان آوران
انجمن آبها معدنی  و آشامیدنی ایران
فودیار
صنایع غذایی دلوسه
گروه صنعتی پارس استا
گروه صنعتی نان سحر
آب معدنی واتا
صنایع غذایی سحر همدان
رستوران حاج محسن1
صنایع غذایی ب آ
انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران
آیدین
www.addlikebutton.net