دو شنبه 2 مهر ماه 1397  -  Monday, September 24, 2018
مارکتی/ قفسه ها تو پر نگه دار/markketyeco 1
اخبار
0
پنج شنبه 11 آبان ماه 1396 ساعت 7:52

چرا ماهی را نباید با ماست خورد؟

غذا و تغذیه> از نکات کلیدی و مهم در حوزه تغذیه و حفظ سلامت، آگاهی از تداخلات مضر مواد غذایی است به این معنی که مصرف برخی مواد غذایی با هم و در یک وعده غذایی می‌تواند بسیار مضر و خطرناک باشد.

یکی از این موارد پرهیز، مصرف گوشت "ماهی" با برخی اقلام غذایی مانند ماست یا دوغ است که می‌تواند منجر به مشکلات و عوارض شدیدی برای انسان شود؛ خوردن همزمان ماهی و ماست مخصوصاً در وعده شام می‌تواند بسیار پرعارضه باشد.

ضعف شدید، افزایش احتمال سکته، تحلیل قوای جنسی، برص، لک و پیس، سردی معده، افزایش احتمال ابتلا به MS، ناراحتی‌های عصبی و ... تنها برخی از عوارض خوردن ماهی همراه ماست است.

در توضیح چرایی این مسئله باید گفت که گوشت ماهی به‌لحاظ طبع، سرد و تر است و در صورت مصرف همزمان آن با ماست که آن نیز سرد و تر است، باعث غلبه شدید سردی و تری در بدن شده و عوارضی را که در بالا به آن اشاره شد به‌همراه خواهد داشت.

پس در مصرف ماهی باید دقت داشت:

ــ ماهی هرگز همراه ماست یا دوغ مصرف نشود.

ــ ماهی حتماً همراه مصلحات آن (خرما، عسل، گردو، زنجبیل، ادویه‌جات گرم، ماهی به‌صورت شکم‌پر) خورده شود.

ــ مصرف ماهی بیشتر باید در فصل تابستان و فصول گرم سال باشد.

ــ ماهی در وعده غذایی ناهار مصرف شود و از مصرف آن در وعده شام پرهیز شود.

ــ افراد با طبع سرد (افراد بلغمی و سوداوی) از خوردن زیاد ماهی به‌شدت پرهیز کنند.

ــ هرگز همراه ماهی، آب ننوشید.

همچنین متخصصان تغذیه، مصرف ماهی با لیموترش را نیز توصیه می‌کنند چون نه‌تنها لیمو طعم بهتری به گوشت ماهی می‌دهد بلکه ویتامین C موجود در آن به جذب آهن ماهی کمک می‌کند البته باید توجه داشت که مصرف مقادیر زیاد چاشنی‌هایی چون لیموترش و انواع ترشی‌ها به‌همراه ماهی به‌دلیل آنکه هر دو طبع سردی دارند به‌خصوص برای سردمزاجان توصیه نمی‌شود چون ضمن اینکه سبب بی‌حالی، ضعف و هضم سخت غذا می‌شود، تشدیدکننده بیماریهای سرد همچون روماتیسم، آلزایمر، افسردگی و… است.

در روایات اسلامی آمده است که اگر ماهی به‌خصوص شب‌هنگام خورده شود و با مصلحاتش همچون خرما، گردو، عسل، روغن بادام شیرین، کنجد، زنجبیل، آویشن یا به‌همراه ادویه‌جات با طبع گرم خورده نشود، یکی از عوامل تشدیدکننده ام‌اس و سکته خواهد بود؛ بهترین چاشنی ماهی، آب نارنج و سیر است که هم فواید بی‌شمار و هم طبع گرمی دارند.

همچنین مصرف همزمان ماهی با تخم‌مرغ نیز بسیار مضر است؛ در طب سنتی، مصرف تخم‌مرغ و شیر و هر گوشت دیگری به‌همراه ماهی منع‌شده زیرا تولید سودا می‌کند و بر خلق و خوی افراد تأثیر منفی گذاشته و سبب تشدید بیماری‌های مزمن، افسردگی و یبوست می‌شود.



لطفا ایمیل واقعی خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار نظرتان موضوع به وسیله ایمیل به اطلاع شما رسانده خواهد شد.
روغن نازگل
شیرین عسل1
haraz1
زر فروکتوز
روغن اویلا/ صنعت غذایی کوروش
نظرسنجی
عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار مواد غذایی را چکونه ارزیابی می کنید؟
اشتراک فودپرس
جهت دریافت آخرین اخبار
اطلاعات خود را وارد فرمایید
لغو عضویت
packagingart
کشاورزی
رستوران حاج محسن1
گروه صنعتی پارس استا
انجمن آبها معدنی  و آشامیدنی ایران
تیتر20
آرد سازی پوسان
گروه صنایع  غذایی نان آوران
زر ماکارون
صنایع غذایی سحر همدان
جوان
vioni
فودیار
انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران
صنایع غذایی مسرور
اقتصاد سبز
ارسال پیامک
صنایع غذایی دلوسه
گروه صنعتی نان سحر
صنایع غذایی ب آ
آب معدنی واتا
آیدین
تک ماکارون
www.addlikebutton.net