یک شنبه 4 فروردين ماه 1398  -  Sunday, March 24, 2019
pegaheco 1
یادداشت
0
شنبه 4 آذر ماه 1396 ساعت 8:21

مهدی انصاری جوینی

امنیت غذایی در جعبه جادو

مهدی انصاری جوینی 

مدیر ارتباطات و اطلاع رسانی نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران

امروز روز جهانی تلویزیون است. بیست و یکمین سالروز نامگذاری روز ۲۱ دسامبر (۳۰ آبان) در سال ۱۹۹۶ توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد که روز جهانی تلویزیون (World Television Day) نام گرفت. در سالی که نخستین مجمع جهانی تلویزیون در مقر اصلی سازمان ملل متحد واقع در نیویورک با هدف تشویق کشورهای عضو به تبادل نظر در خصوص تولید برنامه هایی با تمرکز بر صلح، امنیت، توسعه اقتصادی و اجتماعی و تبادلات فرهنگی بنیان نهاده شد. 
این روز در واقع به عنوان فرصتی برای تجدید عهد دولت ها، سازمان ها و افراد برای تولید برنامه های تلویزیونی درباره مهم ترین مسائلی است که جامعه بشری را گریبان گیر خود ساخته است. در این میان یکی از مسائلی که حیات بشر و سلامت نسل های کنونی و آینده را با معضل جدی مواجه خواهد کرد، تحقق کامل امنیت غذایی و توسعه روستایی در کشورهایی است که به دلایل مختلف امکان آن فراهم نشده است. در همان سال ۱۹۹۶ در نشست مجمع جهانی غذا به میزبانی سازمان خواربار و کشاروزی ملل متحد (فائو) کشورهای عضو در تعریف امنیت غذایی به اجماع رسیدند. 
بر این اساس امنیت غذایی چنین تعریف شد: " امنیت غذایی زمانی محقق می شود که همگان برای همیشه از دسترسی فیزیکی و اقتصادی به غذای کافی، سالم و مغذی برخودار باشند، به گونه‌ای که نیازها و ترجیحات غذایی‌شان برای یک زندگی فعال و سالم برآورده شود" . تعریفی که می تواند برای بسیاری از تولید کنندگان متعهد برنامه های تلویزیونی موضوع مناسبی به شمار رود. چرا که برای تحقق امنیت غذایی و اطمینان یافتن از این که نسل های آتی همچنان برای تامین نیازهای غذایی شان نگرانی نداشته باشند، عواملی همچون فراهم بودن، دسترسی داشتن، مصرف درست و پایداری غذا کاملا مهم و حیاتی به نظر می رسد. فراهم بودن غذا زمانی محقق می شود که چرخه اکوسیستمی تولید غذا از خاک سالم و نهاده های کشاورزی مفید برای تولید پایدار مواد غذایی در عین حفاظت از تنوع زیستی گونه های گیاهی و جانوری برخودار باشد. تخریب گسترده جنگل ها و منابع طبیعی، دفع نامناسب زباله ها و پسماند های صنعتی و خانگی که منجر به آلودگی و تخریب منابع آب و خاک کشورها می شود، از جمله مواردی به شمار می آیند که با برنامه سازی مسئولانه تلویزیونی می توان زمینه ها را برای آشنایی بیشتر مدیران با راهکاری های حفاظتی منابع آب وخاک فراهم کرد. فائو نیز به عنوان کارگزاری تخصصی سازمان ملل متحد که تحقق امنیت غذایی و توسعه روستایی را در کشورهای عضو دنبال می کند، آمادگی این را دارد تا آمار و اطلاعات قابل استناد را در کنار راهکارها قابل اجرا در تمامی کشور ها در اختیار برنامه سازان تلویزیونی قرار دهد تا از این طریق فرصتی برای بالابردن سطح آگاهی ها در مورد خطراتی که زندگی و سلامت شهروندان کشورها را در آینده تهدید می کند، فراهم شود.
لطفا ایمیل واقعی خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار نظرتان موضوع به وسیله ایمیل به اطلاع شما رسانده خواهد شد.
ghoncheh
شیرین عسل1
روغن اویلا/ صنعت غذایی کوروش
haraz1
زر فروکتوز
روغن نازگل
نظرسنجی
عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار مواد غذایی را چکونه ارزیابی می کنید؟
اشتراک فودپرس
جهت دریافت آخرین اخبار
اطلاعات خود را وارد فرمایید
لغو عضویت
packagingart
تک ماکارون
صنایع غذایی مسرور
زر ماکارون
صنایع غذایی سحر همدان
اقتصاد سبز
آیدین
گروه صنعتی نان سحر
جوان
انجمن آبها معدنی  و آشامیدنی ایران
رستوران حاج محسن1
آب معدنی واتا
گروه صنعتی پارس استا
انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران
آرد سازی پوسان
vioni
تیتر20
صنایع غذایی ب آ
گروه صنایع  غذایی نان آوران
فودیار
ارسال پیامک
صنایع غذایی دلوسه
www.addlikebutton.net