دو شنبه 2 ارديبهشت ماه 1398  -  Monday, April 22, 2019
pegaheco 1
دیگه چه خبر
1
پنج شنبه 23 اسفند ماه 1397 ساعت 12:47

غذاهایی که مصرف زیادشان سنگ کلیه می‌آورد

غذا و تغذیه> عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: یکی از اصلی‌ترین وظایف کلیه، بیرون راندن مواد زاید تولید شده بر اثر متابولیسم یا خورده شده، در بدن است.

مسعود بنایی اظهار کرد: سنگ کلیه، شایعترین بیماری کلیه است که یک تعریف واحد برای انواع مختلف کریستال‌های کوچک و جامد است که عاملهای مختلفی مثل وجود بیش از حد برخی مواد معدنی در کلیه و عفونت‌های کلیوی، باعث ایجاد آن می‌شود.

وی افزود: ژن نیز می‌تواند در ایجاد سنگ کلیه تاثیرگذار باشد. از بین افرادی که مبتلا به سنگ کلیه می‌شوند، 40 درصد سابقه‌ خانوادگی ابتلا به سنگ کلیه داشته‌اند. ممکن است بدن آنها بیش از حد کلسیم و یا کمتر از حد معمول سیترات (یک ماده شیمیایی موجود در مرکبات) تولید کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در مورد رفتار پیشگیرانه از بیماریهای کلیه افزود: اگر در وضعیت سلامتی خوبی قرار داشته باشید، ممکن است عوامل دیگری باعث رشد سنگ کلیه شوند. یکی از اولین مواردی که باید به آن توجه کرد، آب است. اگر به اندازه کافی مایعات مصرف نکنید، به اندازه کافی ادرار تولید نمی‌شود و این به معنی افزایش احتمال تشکیل سنگ کلیه است.

بنایی تصریح کرد: نوشابه سرشار از فسفات است که ممکن است منجر به سنگ کلیه شود. اگزالات، نیز ترکیبات آلی موجود در برخی مواد غذایی از جمله گیاهان سالم مانند اسفناج و سیب زمینی شیرین است. اگزالات، به برخی مواد معدنی از جمله کلسیم متصل می‌شود و کریستال‌های اگزالات کلسیم منشأ اصلی تشکیل سنگ کلیه هستند.

وی، نمک و سدیم را از دیگر عوامل ایجاد سنگ کلیه برشمرد و گفت: اگر رژیم غذایی سرشار از سدیم داشته باشید، احتمال وجود کلسیم بیشتر در ادرار افزایش می‌یابد. بیشتر افراد سدیم را از طریق نمک به دست می‌آورند، بنابراین مقدار زیاد نمک احتمال ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: مصرف کلسیم به خودی خود موردی ندارد، در واقع، کلسیم بسیار کم در رژیم غذایی ممکن است منجر به تشکیل سنگ کلیه در برخی افراد شود اما مشکل در زمان ترکیب با میزان بالای سدیم باشد.

این متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری تناسلی گفت: پروتئین حیوانی زیاد از دیگر عوامل ایجاد سنگ کلیه است. مصرف بیش از حد استیک مرغ، تخم مرغ و غذاهای دریایی می‌تواند موجب تجمع اسید اوریک در بدن شود، که یکی دیگر از دلایل تشکیل سنگ کلیه است.

وی در مورد اقدامات پیشگیرانه از ابتلا به سنگ کلیه(Kidney) گفت: پیشگیری به این معنی است که اگر دارویی تجویز شده است آن را مصرف کنید و مراقب رژیم غذایی خود نیز باشید. سعی کنید برای حفظ رنگ زرد کمرنگ یا شفاف ادرار، به اندازه کافی آب بنوشید که حدود 8 تا 10 لیوان در روز است. افزایش تدریجی به بدن زمان کافی برای تطبیق با مایعات اضافه را می‌دهد.

بنایی افزود: رنگ ادرار اگر زرد تیره است یعنی به اندازه‌ کافی آب نمی‌نوشید. اگر با وجود نوشیدن مایعات فراوان و تغییر رژیم غذایی خود دچار سنگ کلیه بیشتری می‌شوید، ممکن است پزشک برای کمک به تجزیه سنگ و یا جلوگیری از تشکیل مجدد سنگ، دارو تجویز کند.

وی در مورد محدودیتهای نوشیدن آب گفت: در صورتی که دچار بیماری‌های کلیوی، قلبی یا کبدی هستید و برای مصرف مایعات محدودیت دارید، پیش از اضافه کردن میزان مایعات مصرفی خود با پزشک مشورت کنید.

بنایی در مورد درمان بیماریهای(Diseases) کلیه گفت: درمان سنگ ها بستگی به اندازه و محل آن دارد که بنا بر تشخیص پزشک ممکن است درمان غیر جراحی یا درمان های جراحی نیاز داشته باشد.

از سال 2006 دومین پنج شنبه ماه مارس به نام روز جهانی کلیه نامیده شده است که هدف آن بالابردن آگاهی مردم از اهمیت کلیه ها و کاهش رفتارهای خطرساز برای کلیه ها است.

منبع:ایسنا 
لطفا ایمیل واقعی خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار نظرتان موضوع به وسیله ایمیل به اطلاع شما رسانده خواهد شد.
haraz1
زر فروکتوز
ghoncheh
روغن نازگل
روغن اویلا/ صنعت غذایی کوروش
شیرین عسل1
نظرسنجی
عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در تنظیم بازار مواد غذایی را چکونه ارزیابی می کنید؟
اشتراک فودپرس
جهت دریافت آخرین اخبار
اطلاعات خود را وارد فرمایید
لغو عضویت
packagingart
آیدین
گروه صنایع  غذایی نان آوران
گروه صنعتی پارس استا
صنایع غذایی ب آ
رستوران حاج محسن1
آب معدنی واتا
صنایع غذایی مسرور
صنایع غذایی دلوسه
آرد سازی پوسان
گروه صنعتی نان سحر
زر ماکارون
ارسال پیامک
اقتصاد سبز
vioni
فودیار
انجمن صنفی صنایع روغنکشی ایران
تک ماکارون
جوان
صنایع غذایی سحر همدان
تیتر20
انجمن آبها معدنی  و آشامیدنی ایران
www.addlikebutton.net