استرس از واکنش های طبیعی بدن انسان محسوب می شود. هنگامی که در موقعیتی دشوار زیر فشار زیاد قرار می گیرید، میزان انتشار هورمون آدرنالین افزایش می یابد. این مساله مهم است زیرا آدرنالین هورمونی است که برای مقابله با خطر احتمالی و تلاش برای بقا ضروری است.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "استپ تو هلث"، تمامی موقعیت ها به شکل گیری این واکنش منجر نمی شوند. اما بدن ما اضطراب، ضربان قلب سریع، و تنش عضلانی را احساس می کند. بیشتر اوقات، این واکنش به واسطه شرایطی خاص ایجاد می شود که از موقعیت های دشوار و چالش برانگیز تا مواجهه مداوم با صدایی ناخوشایند و آزاردهنده را شامل می شود.

همچنین استرس می تواند به واسطه عاداتی بد، کمبود تغذیه ای، یا وجود بیش از حد سموم شکل بگیرد. خوشبختانه مصرف برخی مواد غذایی می تواند به کاهش سطوح استرس کمک کند. آنها همچنین می توانند در کاهش نشانه های مرتبط با استرس نیز تاثیرگذار باشند. اگرچه افزودن این مواد غذایی به رژیم غذایی برای خلاص شدن از شر استرس کافی نیست، اما مکمل های خوبی برای بهبود خلق و خو و بهزیستی انسان محسوب می شوند.

شیر

فسفولیپیدهای موجود در شیر به بهبود خلق و خو کمک می کنند. آنها می توانند به عملکرد شناختی و واکنش بدن به استرس نیز کمک کنند. نوشیدن روزانه شیر ایده خوبی محسوب می شود زیرا می تواند واکنش های روانی و غدد درون ریز به استرس را بهبود ببخشد. همچنین، نوشیدن شیر به تقویت حافظه کمک می کند.

بلوبری

این میوه خوشمزه به واسطه محتوای آنتی اکسیدانی خود فواید سلامت بسیاری را ارائه می کند. از جمله آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری می توان به ویتامین C و ویتامین E اشاره کرد. آب بلوبری طبیعی می تواند تولید کورتیزول که یکی از هورمون های استرس است را کاهش دهد. همچنین، بلوبری حاوی پتاسیم، منیزیم، و منگنز است که این مواد معدنی به کاهش تنش فیزیکی کمک می کنند. تنش فیزیکی یکی از بخش های اصلی استرس محسوب می شود.

شکلات تلخ

مصرف روزانه 1.5 اونس (42.5 گرم) شکلات تلخ توصیه شده است زیرا این محصول سطوح هورمون های آدرنالین و کورتیزول را کاهش می دهد. به طور همزمان، مصرف شکلات تلخ به افزایش سطح هورمون سروتونین کمک می کند. شکلات تلخ همواره بیش از 60 درصد کاکائو دارد. این ماده غذایی به مبارزه با استرس اکسیداتیو، افسردگی، خستگی، و دیگر نشانه های مرتبط با عدم تعادلی عاطفی کمک می کند.

ماهی سالمون

سالمون و ماهی های دیگر منبع خوبی برای اسیدهای چرب امگا-3 هستند. این ماده مغذی به کاهش التهاب و افزایش تولید انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین کمک می کند. ماهی سالمون دارای آنتی اکسیدان های قدرتمند و مواد معدنی ضروری نیز است. این عناصر به کاهش تولید کورتیزول و آدرنالین کمک می کنند. در نتیجه، آنها واکنش بدن به استرس را به روشی مثبت تقویت می کنند.

آووکادو

آووکادو ماده غذایی بسیار سالمی محسوب می شود زیرا سرشار از اسیدهای چرب مفید، ویتامین E و مواد معدنی مختلف است. این مواد از غشاهای سلولی و در کل، سیستم عصبی محافظت می کنند. مصرف یک وعده آووکادو در روز می تواند به کنترل فشار خون و سطوح بالای کورتیزول و اضطراب کمک کند.

بادام

بادام از محتوای ویتامین E، ویتامین B کمپلکس و مواد معدنی و چربی های مفید سود می برد. این مواد به بهبود خلق و خو و افزایش سطوح انرژی کمک می کنند. همچنین، مصرف بادام به واسطه برخوداری از فیبر در کنترل استرس نقش دارد. فیبر به بهبود مشکلات گوارشی که در نتیجه استرس شکل می گیرند، کمک می کند.

جو دوسر

مصرف جو دوسر در وعده غذایی صبحانه می تواند روز بهتری را برای شما شکل دهد و از آرامش و انرژی روانی و جسمی بیشتر برخوردار شوید. کربوهیدارت های موجود در جو دوسر می تواند به بهبود خلق و خو کمک کنند زیرا ترشح هورمون سروتونین در مغز را تحریک می کنند. از آنجایی که جو دوسر به آرامی گوارش می شود، مشاهده آثار آن می تواند اندکی زمانبر باشد، اما از دوام بیشتری برخوردار خواهند بود.

غذاهای تخمیر شده

یکی از رازهای بهبود سلامت روانی مراقبت از روده است. باکتری های روده نقش تاثیرگذاری در سلامت کلی بدن دارند. حضور باکتری های بد بسیار زیاد در روده بر سلامت روان شما تاثیرگذار خواهد بود. غذاهای تخمیر شده حاوی باکتری های مفید بسیاری هستند که تاثیر مستقیمن بر شیمی مغز دارند و به ارسال منظم سیگنال های مغزی که خلق و خو را بهبود می بخشند، کمک می کنند. به عنوان مثال، در بسیاری از غذاهای تخمیر شده باکتری Lactobacillus rhamnosus وجود دارد. این باکتری میزان کورتیزول را کاهش می دهد که از جمله هورمون های استرس محسوب می شود. از جمله مواد غذایی تخمیر شده می توان به ماست طبیعی، کفیر، ترشی و کیمچی اشاره کرد.
کد خبر 2727f96122104903a7e1494d37066c7c

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =