روزنامه اعتماد نوشت:رادمان رادمنش، كارشناس ارشد كشاورزي با بيان اينكه سازمان غذا و دارو هيچ منعي براي استفاده از روغن پالم در نظر نگرفته است، گفت: منشا اصلي كره گياهي ميوه و دانه هاي روغني مانند پالم، روغن سويا و... است.

همچنین رادمان رادمنش در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در پالم به دلیل این‌که 50 درصد اسید‌های چرب و اشباع‌ شده وجود دارد، اگر به‌ جا استفاده شود می‌تواند مناسب باشد.

وی افزود: با توجه به این‌که روغن گیاهی منشأ گیاهی دارد و از دانه‌ها یا میوه‌های گیاهی همچون پالم تهیه می‌شود، مصرف آن به تناسب بهتر از روغن‌های جامد است و باید فرهنگ استفاده بیشتر از آن در جامعه شکل بگیرد.

رادمنش با بیان این‌که روغن پالم ترانس ندارد، گفت: در سال‌های اخیر پالم مظلوم واقع شده است اما موضوع اصلی در تمام دنیا این است که استفاده از پالم در جای مناسب خود نه تنها مضر نیست بلکه فواید زیادی نیز دارد.

وی ادامه داد: از آنجاکه یک پروسه شیمیایی از طریق یک محصول طبیعی حاصل می‌شود می‌تواند نتیجه بسیار بهتری را داشته باشد و فواید زیادی را برای سلامت افراد به وجود آورد.

او با بیان این‌که روغن پالم باید در جایگاه مناسب خود یعنی برای روغن‌های سرخ‌ کردنی، تولید مارگارین، صنایع شیرینی و شکلات آن هم در اندازه مناسب استفاده شود، اظهار کرد: سازمان غذا و دارو هیچ منعی برای استفاده از روغن پالم در نظر نگرفته است.

وی روغن گیاهی را بسیار سالم‌تر از روغن‌های حیوانی عنوان و اظهار کرد: اکثر روغن‌هایی که از دانه و میوه روغنی تولید می‌شود، در دمای اتاق به صورت مایع هستند و این به این معناست که میزان اسید غیراشباع در آنها بیشتر از اسید اشباع شده است.

رادمنش ادامه داد: هرچقدر اسید چرب غیراشباع در روغن بیشتر باشد آن محصول سالم‌تر است و با توجه به این‌که روغن‌های حیوانی اکثرا در دمای اتاق به صورت جامد هستند مصرف بیش از اندازه آنها توصیه نمی‌شود.

وی با بیان این‌که کره گیاهی یا مارگارین در پروسه تولید به ناچار به صورت جامد تبدیل می‌شود، گفت: زمانی که کره از روغن گیاهی به دست می‌آید طبیعتا سلامت بیشتری دارد.

وی با بیان اینکه در کشور‌های پیشرفته استفاده از مارگارین در سبد غذایی افراد فرهنگ‌سازی شده است، اظهار کرد: در ایران از کره گیاهی بیشتر در پخت و پز استفاده می‌شود و مصرف خوراکی کمتری علی‌رغم فایده زیاد آن دارد.
کد خبر 3101477c71d0426099eb13e82d4e2af8

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • احمد مهدوی ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۹
    0 0
    همانطور که قبلا هم گفته شد بیشتر روغنهای پالم در جهان حاوی مقادیر زیادی بقایای آفت کش هستند که این مسئله نیز بایستی در نظر گرفته شود.