کشاورزی> معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش ۲۳ درصدی امنیت غذایی در کشور گفت: در بسیاری از حوزه‌ها مانند گندم به خودکفایی رسیده‌ایم اما در حوزه پنبه و دانه‌های روغنی ضعیف عمل کرده‌ایم و به مرور کشت کلزا را با کاهش کشت گندم تقویت می‌کنیم.

عباس کشاورز در آیین آغاز کشت سراسری پاییزه که با حضور معاونان وزارت جهاد کشاورزی و کشاورزان سراسر کشور در سالن حجاب برگزار شد به وضعیت امنیت غذایی و بهبود آن طی 3 سال گذشته در کشور اشاره کرد و گفت: امنیت غذایی طی سال‌های گذشته 23 درصد تقویت شده و قرار است تا در 5 سال آینده به 80 درصد برسد.

معاون حجتی در بخشی از سخنانش به این نکته هم اشاره کرد که کشاورزی تنها بخشی بود که رشد مثبتی داشته و تجارت آن از 8 میلیارد دلار منفی به 3 میلیارد دلار منفی رسیده مضاف بر آنکه در بسیاری از محصولات از جمله قند، شکر و گندم به خودکفایی رسیده‌ایم.

وی این را هم اذعان داشت که در زمینه دانه‌های روغنی و پنبه موفقیت چندانی نداشته‌ایم و اگرچه تمهیدات خوبی در این زمینه اندیشیده شده اما هنوز نقطه ضعف داریم.

کشاورز همچنین در مورد میزان بهره‌وری آب طی 3 سال اخیر نیز گفت: اکنون از هر متر مکعب آب 1.2 کیلوگرم محصول برداشت می‌شود در صورتیکه در برنامه ششم باید به 1.7 کیلوگرم برسد در حالیکه در کشور ما سالانه 9.3 میلیارد متر مکعب آب هدر می‌رود و باید برای کاهش آن تلاش‌های جدی انجام دهیم.

به گفته معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی، آبیاری میکرو و زیرزمینی با توجه به کیفیت و کنترل شوری خاک ضروری به نظر می‌رسد.

وی با بیان اینکه میزان بارندگی از پاییز سال گذشته افزایش یافته خاطرنشان کرد: این رقم از 28 درصد به 38 درصد رسیده اما در کنار آن از نظر بارندگی زمستان خوبی نداشتیم که مقدار بارندگی به 75 میلیمتر تنزل یافت و در کنار آن، برخی استان‌ها از گرمی بیش از حد هوا در فشار بودند که سبب شد تقاضای آبی افزایش یابد و باز بهار امسال بارش‌ها افزایش یافته اگرچه توزیع آن مناسب نبود.

کشاورز همچنین در مورد مقوله بذر گفت: سال گذشته ضایعات و جابجایی بذر به حداقل رسید تا حدی که اضافه بذر داشتیم ولی متأسفانه بذر اصلاح شده سهم کمی در زمین‌های کشاورزی ما دارد و نتوانسته‌ایم آن طور که باید نسبت به حذف بذرهای قدیمی موفق عمل کنیم که ایجاد صندوق بذر و توسعه انواع بذر باید در اولویت قرار گیرد.

ایجاد کشت‌های متراکم و تمرکز بر بهره‌وری نکته دیگری بود که این مسئول در کشاورزی در کشور ما ظرفیت توسعه کشت ندارد و در همین راستا در صددیم تا از کشت گندم کاسته و به کشت کلزا اضافه کنیم تا حدی که در سال جاری 5 میلیون و 800 هزار هکتار زیر کشت گندم رفت که در مقایسه با سال گذشته کاهش یک میلیون هکتاری دارد.

وی اضافه کرد: در افقی که در نظر گرفته‌ایم، تولید ما نباید کمتر از 5 تن در هکتار باشد و باید با کارهای تحقیقاتی به جایی برسیم که کشاورزان در نقاطی که آب کافی در دسترسشان است تا 7 تن برداشت کنند.

به گفته کشاورز، اکنون اگرچه بارندگی‌ها در حد متوسط بوده اما در برخی استان‌ها میزان برداشت گندم 30 تا 40 درصد رشد داشته است و خسارت سن گندم تقریباً به صفر نزدیک شده است.

وی با تأکید بر اینکه سیاست عدم حمایت از کاشت برنج در استان‌های غیر از شمال کشور همچنان در دستور کار وزارت جهاد قرار دارد، افزود: در مورد جو هم باید تدابیری اتخاذ شود چرا که امسال 4 میلیون تن از این محصول تولید شده و ما نگران فروش آن هستیم.

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برخی حرف‌های غیرمنصفانه مبنی بر اینکه بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی صورت می‌گیرد، تصریح کرد: وزارت جهاد آماده است تا با تمام قوا در حوزه بهینه‌سازی مصرف آب وارد شود و تکنولوژی‌های نوین آبیاری را در دستور کار قرار دهد اما در کنار آن نگران تولید گیاهان علوفه‌ای و تاثیر آن بر تولید شیر خام در کشور هستیم.

وی در پایان از وزیر جهاد خواست تا نیاز کشاورز به سرمایه برای بالا بردن توانایی در بازپرداخت اقساط بانکی را جدی گرفته و دیگر آنکه آقای حجتی پایش را از پدال گاز بهره‌وری برندارد.

منبع:فارس
کد خبر 4b2521ff11c24434b3f6bc02dcae759e

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 8 =