طبق آمار رسمی گمرک، صادرات پسته در ۱۰ ماهه گذشته با کاهش ۶۱ درصدی نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته مواجه شده است و مشتریان طلای سبز ایرانی در این بازه زمانی نسبت به سال گذشته ریزش داشته اند.
برنج غذای اصلی بیش از نیمی از جمعیت جهان است و بیش از ۲۱ درصد کالری مصرفی جهانی را تشکیل می دهد. همچنین از مهم ترین غلات غذایی به ویژه در آسیا، اقیانوسیه و آفریقا است. بطوری که بسیاری از این کشورها به شدت به برنج وارداتی متکی هستند و پس از نیشکر و ذرت، مقام سومین کالای کشاورزی برتر جهان را دارد.
امسال باغداران مرکبات با مشکلاتی مواجهاند که عمدهترین آن نبود نظارت سازمان تعاون روستایی است، امسال تنظیم بازار میوههای نوروزی به اتحادیهها واگذار شده است، اما اتحادیهها برای خرید ارزانتر میوه باغدار تعلل میکنند و باغدار مجبور به فروش میوه تا یکدهم قیمت بازار به دلال است.
اقتصاد غذا - در نشست هماندیشی نخستین نمایشگاه زندگی سالم تعدادی از تولید کنندگان و فعالان این عرصه به بیان مهم ترین مشکلات و چالشهای پیش روی تولید محصولات ارگانیک و سلامت محور پرداختند که از جمله مهمترین این چالشها میتوان به خلاء قانونی در این حوزه و بیتوجهی قانونگذاران در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه برنج در سبد کالاهای اساسی قرار میگیرد، گفت: مسئولان استان گیلان به جد پیگیر قرارگیری برنج در سبد کالای اساسی هستند.
رئیس کارگروه کشت فراسرزمینی در ونزوئلا درخواست خرید زمین در ونزوئلا از سوی بخش خصوصی را حدود ۵۰۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: محدودیتی برای فروش زمینهای کشاورزی در این کشور برای ایرانیان در نظر گرفته نشده است و ما میتوانیم ۲ تا ۳ میلیون هکتار زمین نیز خریداری کنیم.
مدیرعامل شرکت شرکت بازرگانی تعاونیهای کشاورزی ایران«بِتکا»، از تغییرات رویکرد این مجموعه به سمت کشاورزی صادراتیمحور برای کمک به اعضای تعاونیهای کشاورزی و همچنین ایجاد ارتباط نزدیک و فشرده بازرگانی بین کشاورزان و جامعه کارگران خبر داد.
اقتصاد غذا - نخستین نمایشگاه تخصصی صنعت میوه و سبزیجات (محصولات ارگانیک، میوههای تازه، ماشینآلات، ذخیرهسازی، لجستیک، بستهبندی، برندینگ صادرات) از ۲۷ تا ۳۰ دیماه در مرکز نمایشگاههای بینالمللی شهرآفتاب برپا خواهد شد.
رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل گفت: تعدادی از تجار برای تحریک بازار سخن از صادرات برنج ایرانی را مطرح میکنند که این موضوع بسیار محدود است، بطوریکه در حد ۲ تا ۳ کانتینر برنجهای کیفی شمال کشور از ایران به روسیه رفت.
به اعتقاد عضو هیات علمی مؤسسه علوم و صنایع غذایی هر ساله حدود ۳۰ درصد از محصولات زراعی و باغی کشور در نتیجه عدم رعایت شرایط صحیح نگهداری و انبارداری در اثر فساد میکروبی و آلودگی کپکی به صورت ضایعات از دست میروند، ضمن آنکه حد مجاز باقیمانده سموم و آلایندهها و بارمیکروبی در استانداردهای ملی موادغذایی گاه بالاتر از استانداردهای بینالمللی در نظر گرفته میشود که این امر صادرات محصولاتی چون پسته و زعفران را به کشورهای پیشرفته با مشکل مواجه کرده است.