۰ نفر
۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۸

به تولیدکنندگان و انجمن‌های قارچ خوراکی پیشنهاد می‌شود که ایجاد بانک ژن زنده، استفاده از تحقیقات کاربردی و آموزش را سرلوحه کار خود قرار دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، معاون بهبود تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی در ششمین همایش علمی کاربردی قارچ‌های خوراکی ایران گفت: برای توسعه کشت قارچ در کشور باید سرمایه‌گذاری، استفاده از تکنولوژی و بهره‌وری در دستور کار قرار گیرد.
ناصر توکلی افزود: کشاورزی تنها بخشی است که سرمایه‌گذاری در آن هیچ‌گاه به اشباع نمی‌رسد، اما در بخش‌های دیگری چون ساختمان و زمین، با وجود آنکه سرمایه‌گذاری در آنها سه‌برابر درآمدهای نفتی است، اما حد اشباع برای آنها وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی با محور توسعه عمودی برای تأمین نیاز غذایی مردم در آینده لازم و ضروری است.
توکلی ادامه داد: تا سال 1380 میزان تولید قارچ‌های خوراکی در کشور 10 هزار تن با متوسط عملکردی معادل 11 کیلوگرم بوده است، در حالی که پس از گذشت یک دهه با حمایت‌های وزارت جهاد کشاورزی و علاقه‌مندی صاحبان این صنعت میزان تولید در حال حاضر به 93 هزار تن رسیده است و میزان سرانه مصرف نیز به بیش از یک کیلوگرم ارتقاء یافته است.
وی تصریح کرد: در حالی که هنوز کشور چین بیش از پنج میلیون تن قارچ تولید می‌کند و جزء کشورهای پیشرو در تولید محسوب می‌شود، ایران نیز طی چند سال اخیر پیشرفت خوبی داشته است.

جریمه‌های متقبل‌شده به تولیدکنندگان قارچ با نگاه توسعه‌ای حل می‌شود

معاون بهبود تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تولید 118 میلیون تنی محصولات کشاورزی تنها یک‌سوم ظرفیت‌های موجود است، یادآور شد: این موضوع در بخش قارچ نیز صدق می‌کند، زیرا امکان افزایش تولید وجود دارد.
توکلی تأکید کرد: با اندک سرمایه‌گذاری در بخش قارچ می‌توان کار تولیدی عظیمی را به راه انداخت، در حالی که در بخش تولیدات باغی و ازجمله پسته، باید برای ایجاد یک هکتار باغ حدود 20 تا 25 میلیون تومان هزینه کنیم و پنج سال انتظار برای ایجاد باغی نیمه‌اقتصادی را در نظر بگیریم.
وی اظهار داشت: در گاهی از موارد به‌دلیل بالا بودن قیمت قارچ جریمه‌هایی به تولیدکنندگان متقبل می‌شود که باید با نگاه توسعه‌ای آن را حل کنیم.

ایران به رتبه هشتم تولید قارچ رسید

معاون بهبود تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشور در تولید قارچ از رتبه شانزدهم به رتبه هشتم ارتقاء یافته که امیدواریم با استفاده از فناوری‌های جدید و افزایش بهره‌وری رتبه کشور بیشتر ارتقاء یابد.
توکلی به انجمن قارچ‌های خوراکی پیشنهاد کرد که در جهت افزایش تنوع در قارچ‌های خوراکی نسبت به تهیه بانک ژن زنده در کشور اقدام کند، زیرا با ذخیره‌سازی ژنوم‌های مربوطه، می‌توان در آینده‌ای نزدیک تنوع تولید ایجاد کرد.
وی همچنین افزود: پیشنهاد می‌شود تحقیقات جدیدی برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی توسط واحدهای قارچ خوراکی انجام شود.
توکلی پیشنهاد کرد که تولیدکنندگان برای استفاده بهینه از امکانات واحدهای تولیدی، با آموزش‌ها و توانمندی‌های جدید آشنا شوند.
گفتنی است، در حاشیه این همایش، 16 غرفه از تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان ایرانی و خارجی وسایل و ادوات قارچ حضور داشته‌اند که تجهیزات و نهاده‌های اولیه پرورش را در معرض دید علاقه‌مندان قرار دادند.

کد خبر 26078

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =