رییس شورای ملی زیتون با ارائه ۵ دلیل گفت: ایران کشور زراعت نیست، بلکه کشور مناسب باغبانی و باغداری است.

 احمد بلندنظر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پاسخ به اینکه به تازگی اعلام کرده‌اید، ایران کشور زراعت نیست، بلکه کشور باغبانی و باغداری است، چه دلایلی دارید، گفت: میانگین بارش در ایران یک سوم میانگین جهانی است و تبخیر نیز دو برابر میانگین دنیا است.

رییس شورای ملی زیتون افزود: در حالی که میانگین بارش در دنیا 750 میلی‌متر در سال است،این رقم در ایران 240 میلی‌متر و میانگین تبخیر دنیا هم 250 میلیمتر است و این شاخص در ایران 500 میلیمتر است.

وی ادامه داد: دلیل دوم این است که آبیاری در کشاورزی ایران همانند 2000 سال پیش انجام می‌شود و طی سرمایه‌های زیادی که در سالهای اخیر انجام شده است، آبیاری به روش نوین تنها در 15 درصد زمین‌های کشاورزی کشور انجام می‌شود و 85 درصد به روش ثقلی است.

بلندنظر گفت: مفهوم آبیاری ثقلی این است که آب پایین تر از عمق 30 سانتی‌متر می‌رود و عمیق‌ترین گیاه زراعی نیز قادر نیست این آب‌ها را از عمق زمین به مصرف گیاه برساند، در حالی که کشت درختان به دلیل داشتن ریشه‌های عمیق این توانایی را دارند.

رییس شورای ملی زیتون گفت: وجود اقلیم‌های مختلف کشاورزی در کشور نیز فرصت مناسبی به کشت گونه‌های مختلف درختان می‌دهد و از نظر اقلیم نیز ایران برای باغداری مناسب است.

وی در ادامه دلایل مزیت باغداری نسبت به زراعت در کشور به تولید ماده خشک بیشتر به ازای مصرف آب اشاره کرد و گفت: به دلیل بازدهی پایین مصرف آب در بخش زراعت تولید ماده خشک به ازای آب مصرفی بسیار پایین است و در صورتی که درختان مثمر جایگزین شود، این شاخص مطلوب‌تر خواهد بود.

بلندنظر در ادامه ارائه دلایل گفت: تنها دشت‌های محدودی در کشور مانند گرگان و  مغان برای زراعت مناسب است و در اکثر استان‌ها مانند قم زراعت جواب نمی‌دهد و باید از کشت درختان استفاده کرد.

رییس شورای ملی زیتون گفت: در حالی که 8 تا 11 میلیارد متر مکعب تراز منفی آب زیر زمینی در کشور وجود دارد، برای تولید یک کیلوگرم گندم 2 هزار لیتر آب استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: حجم ذخیره آب کشور 500 میلیارد مترمکعب تخمین زده شده است که 40 درصد از آن در کشور استفاده شده است.

کد خبر 26785

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =