معاون مرکز پژوهش‌های غلات از واردات 3.5 میلیون تن گندم و خرید 4.8 میلیون تن از کشاورزان در سال جاری خبر داد و گفت: براساس مطالعات 30 درصد گندم‌های داخلی از کیفیت بالا، 40 درصد از کیفیت متوسط و 30 درصد از کیفیت ضعیف برخوردار هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) سام قلی‌زاده در همایش ملی غنی‌سازی آرد و سلامت جامعه که امروز در انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور برگزار شد، درباره کیفیت گندم‌های تولیدی کشور سخن گفت و افزود: سالانه 9 میلیون تن گندم برای مصرف نان نیاز داریم.

وی افزود: این میزان برای زمانی که تولید گندم در شرایط بهینه صورت می‌گرفت تا 100 درصد هم از داخل تامین می‌شد اما در سال‌هایی که تولید داخل کفاف مصرف را نمی‌دهد اقدام به واردات گندم می‌کنیم.

معاون مرکز پژوهش‌های غلات ضمن اعلام این خبر که در سال جاری میزان گندمی که وزارت تجارت توسط شرکت‌های بازرگانی دولتی ایران از کشاورزان خریده چهار میلیون و 800 هزار تن بوده است، گفت: از ابتدای سال تا دی ماه نیز سه میلیون و 500 هزارتن گندم وارد شده است.

قلی‌زاده با بیان این که ویژگی‌های مرتبط با گندم دو دسته است، اظهار کرد: ویژگی‌های دسته اول ویژگی‌های مرتبط با سلامت و بهداشت مصرف کننده را هدف قرار می‌دهد که لازم است کنترل شوند؛ به عنوان مثال مواردی نظیر مایکوتوکسین‌ها باقی مانده سموم و فلزات سنگین از این جمله‌ هستند که براساس استانداردهای ملی و حدود تعیین شده توسط وزارت بهداشت در داخل کشور توسط کشاورزان برای تولید گندم لحاظ می‌شوند.

وی ادامه داد: گروه دوم ویژگی‌های تکنولوژیک تولید گندم هستند که مستقیما بر کیفیت آرد و نان اثر می‌گذارند؛ ویژگی‌هایی از قبیل رطوبت گندم، میزان پروتئین و میزان گولوتن ازجمله این ویژگی‌هاست به عنوان مثال هر چه گندم خریداری شده از رطوبت کمتری برخودار باشد از نظر اقتصادی به نفع ماست. حداکثر رطوبت مجاز شمرده شده در استانداردهای ایران برای واردات گندم 14 درصد است.

او با بیان این که هر چه میزان پروتئین موجود در گندم بالاتر باشد آرد مناسب‌تری خواهیم داشت، اظهار کرد: حداقل مقدار پروتئین موجود برای گندم‌های درجه یک 12 درصد است البته معادل پروتئین‌های گندم‌های وارداتی بیش از این مقدار است.

معاون مرکز پژوهش‌های غلات با بیان اینکه گلوتن پروتئینی است که خواص منحصر به فردی در تولید نان دارد و باعث بهبود بافت نان می شود، گفت: گلوتن مجاز برای گندم‌های وارداتی 26 درصد است.

قلی‌زاده به اعلام نتیجه مطالعه‌ای پیرامون کیفیت گندم‌های موجود در کشور پرداخت و گفت: بر این اساس کیفیت 30 درصد گندم‌های داخلی قوی، 40 درصد متوسط و 30 درصد ضعیف است.

وی افزود: درباره گندم‌های وارداتی نیز باید گفت میانگین ویژگی‌های کیفی گندم وارداتی مطابق با گندم درجه یک استاندارد ملی ایران است.

معاون مرکز پژوهش‌های غلات اعلام کرد: در حال حاضر سیاست وزارت تجارت این است که برای اجرای طرح‌های غنی‌سازی همکاری و هماهنگی لازم را با وزارت بهداشت داشته است.

کد خبر 27094

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =