عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با یادآوری اینکه در کشورما عمدتا امر واردات به ویژه واردات کالاهای اساسی در انحصارعده ای‌ خاص قرار دارد، گفت:دولت باید در جهت حمایت از تولید کنندگان با این افراد برخورد قاطع کند تا در زمان برداشت محصولات کشاورزی شاهد واردات نباشیم.

شمس الله شریعت نژاد در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت در خصوص معضل تغییر کاربری اراضی کشاورزی در شمال کشور با بیان اینکه تغییر کاربری و کاهش سطح اراضی مستعد کشت برنج محسوس است، گفت: تنها راهکارمقابله با این پدیده افزایش صرفه اقتصادی کشاورزی و کشت برنج  است و با برخورد فیزیکی با عاملان نتیجه ای ندارد.

 نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی عملکرد دولت در سال گذشته برای کنترل واردات برنج به ویژه در زمان برداشت برنج تولید داخل را قابل قبول دانست و افزود: سالهای گذشته واردات بی رویه برنج تا حدی که کل نیاز کشور را تا پایان سال پاسخگو بود باعث رنجش خاطر برنج کاران می شد اما در سال گذشته این آسیب کنترل و رضایت خاطر برنج کاران جلب شد.

 این نماینده مردم در مجلس نهم با یادآوری اینکه در کشورما عمدتا امر واردات به ویژه واردات کالاهای اساسی در انحصارعده ای‌ خاص قرار دارد، تصریح کرد:به همین علت  دولت باید در جهت حمایت از تولید کنندگان با این افراد برخورد قاطع کند تا حداقل در زمان برداشت تولیدات داخل واردات صورت نگیرد.

شریعت نژاد با بیان اینکه برنج کاری فعالیتی است که اگر سطح زیر کشت این محصول  کاهش یابد دیگر رغبتی برای ادامه فعالیت برنج کاران باقی نمی ماند و برنج کاری تعطیل خواهد شد تاکید کرد: باید استمرار تولید محصول استراتژیکی مانند برنج مورد توجه سیاست گذاران باشد.

وی تصویب قانون انتزاع وظایف در بخش کشاورزی را مورد توجه قرار داد و گفت:  از وزارت جهاد کشاورزی انتظار می رود در زمینه کنترل و ساماندهی واردات  برنج ورود موثر وجدیتری داشته باشد و همانند سال قبل در سال 93 رویه کنترل واردات را دنبال کند.

کشت گونه های برنج با نیاز آب کمتر راهکار کنترل محدودیت منابع آبی

نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباس آباد در مجلس در رابطه با محدودیت منابع آبی برای کشت برنج  و راهکارهای کنترل و رفع این مشکل کشاورزان تصریح کرد: درست است که در خصوص تامین آب مشکلاتی وجود دارد اما نمی توان به کشاورز گفت چون محدودیت منابع آبی داریم نباید برنج بکارید بلکه باید به سراغ گونه هایی که  نیاز آبی کمتری دارند رفته و این گونه ها را جایگزین کنیم.

این نماینده مردم در مجلس نهم افزود:  باید در حوزه کشاورزی رویه هایی که پرت آب را به همراه دارد رفع و اصلاح کنیم  و بخشی از هزینه های وسیعی که برای ساخت سد صرف می شود را به حوزه آبخیزداری و حفظ و نگهداری منابع اختصاص داد.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: برای صرفه جویی و افزایش بهره وری منابع آب دولت باید از نظر آموزش و اصلاح روشهای آبیاری سرمایه گذاری بیشتری داشته باشد تا به چرخه تولید و کشت محصولات کشاورزی آسیبی وارد نشود.
کد خبر رانت و انحصار زیر پوست واردات کالا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =