از آنجا که تفاوت قیمت کشفشده در بورس کالا با خریدهای تضمینی مبلغی است که باید دولت به سازمانهای جهادکشاورزی برای پرداخت کشاورزان در نظر بگیرد، لازم است این منابع تأمین شود.
مدیر مطالعات اقتصادی بورس کالا امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: با همکاری سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور و تمام شبکههای سراسری آن، مقرر شد تا کالاهای کشاورزی که از طریق تضمینی خریداری میشود، در بورس عرضه شود.
علی پناهی افزود: بر اساس آییننامههایی که به امضاء رسیده، باید بورس کالا محصول عرضهشده از طریق خرید تضمینی به فروش برساند و کشاورزان بعد از 72 ساعت وجه نقد خود را دریافت کنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر کالایی تفاوت قیمتی داشت، بهگونهای که تفاوت قیمت کشفشده در بورس کالا در قیمت تضمینی وجود داشته باشد، وزارت جهادکشاورزی باید مابهالتفاوت را از سازمان مدیریت دریافت کرده و طی دو هفته به کشاورز پرداخت کند.
پناهی ادامه داد: از 31 اردیبهشتماه خرید کلزا در استان گلستان که دارای قیمت تضمینی است، آغاز میشود.
وی اظهار امیدواری کرد که سازمان مدیریت راهبردی ریاست جمهوری برای این مابهالتفاوتها فکری اساسی کند.
بار مالی 20 درصدی روش جدید خرید تضمینی برای دولت
مدیر مطالعات اقتصادی بورس کالا تصریح کرد: در حال حاضر 80 درصد بار مالی قیمتهای تضمینی از دوش دولت برداشته شده و تنها 20 درصد که مربوط به مابهالتفاوت است، باید توسط دولت پرداخت شود که امید میرود منابع کافی برای این امر در نظر گرفته شود.
پناهی یادآور شد: کشاورزان در حال حاضر ترغیب شدهاند که محصولشان را در بورس عرضه کنند، اما گر در پرداختهای خرید تضمینی و مابهالتفاوتها وقفهای بهوجود آید، این امر دلسردی بهرهبرداران را در پی خواهد داشت و برای بورس کالا نیز مناسب نیست.
وی تأکید کرد: وزارت جهادکشاورزی در این زمینه کارسازی کند تا با بیمیلی بهرهبرداران برای ورود محصولاتشان به بورس روبهرو نشویم.
پناهی اظهار داشت: در حال حاضر محصول کلزا در بازار دارای مشکلاتی از لحاظ قیمتی است که امید میرود منابع لازم برای مابهالتفاوتهای این محصولات تأمین شود.
کد خبر پیشنهاد تامین عرضه کلزای گلستان در بورس
نظر شما