تولید جهانی گوشت از 297 میلیون تن فراتر رفت.
بنا به گزارش موسسه ورلد واچ میزان رشد تولید گوشت در جهان در سالهای اخیر روند نزولی به خود گرفته است که علت عمده آن شیوع انواع بیماریهای دامی و شرایط آب و هوایی بیان شده است.
بنا به این گزارش میزان تولید گوشت در جهان در سال 2011 نسبت به سال قبل 8/0 درصد رشد داشته و به 297 میلیون تن رسیده است که در مقایسه با رشد 6/2 درصدی سال 2010 کاهش شدیدی را نشان میدهد.
بنا به اظهارات کارشناسان این صنعت، خشکسالیهای متناوب در چین، روسیه، آمریکا و شاخ آفریقا به همراه شیوع انواع بیماریهای دامی علت عمده این کاهش تولید است.
همچنین کارشناسان پیشبینی میکنند این افزایش تولید اندک در سال 2012 نیز ادامه داشته باشد و کل تولید گوشت جهان تا پایان سال جاری میلادی به حدود 302 میلیون تن برسد.
همچنین گزارش مذکور اظهار میدارد تولید گوشت جهان در سالهای اخیر از کشورهای صنعتی به کشورهای در حال توسعه منتقل شده است. طی دهه گذشته تولید گوشت در آسیا 26 درصد، آفریقا 28 درصد و آمریکای جنوبی 32 درصد رشد داشته است.
در سال 2011 تولید گوشت گاو آمریکا 200 هزار تن کاهش داشته است و چند سالی است بزرگترین تولیدکنندههای گوشت گاو در جهان؛ آسیا با 17 میلیون تن تولید و آمریکای جنوبی با 15 میلیون تن تولید در سال هستند.
سال گذشته علاوه بر کاهش رشد تولید، شاهد کاهش مصرف گوشت در جهان هم بودیم. مصرف سرانه انواع گوشت در سال 2010 از 5/42 کیلوگرم به ازای هر نفر در سال، به 3/42 کیلوگرم در سال 2011 کاهش پیدا کرد که علت اصلی آن، افزایش قیمت این محصول در بازارهای سراسر جهان، وجود بحران اقتصادی و تبعات مختلف آن و همچنین نگرانی مصرفکنندگان در مورد سلامت گوشتهای ارائهشده در بازار ذکر شده است.
البته این کاهش فقط در سالهای مذکور قابل مشاهده است و مصرف گوشت جهان طی دهه گذشته 15 درصد رشد داشته است. در این بین سهم کشورهای در حال توسعه افزایش 25 درصدی مصرف سرانه بوده و کشورهای توسعهیافته دو درصد افزایش مصرف سرانه را طی دو دهه گذشته تجربه کردهاند.
منبع: تجارت فردا
کد مطلب 21473


































نظر شما