در فضای اقتصادی کشور، این روزها بحث اقتصاد مقاومتی داغتر از قبل دنبال میشود. بعد از بیانات مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی، تلاشها برای تحقق نظر رهبر معظم انقلاب آغاز شده است.
در فضای اقتصادی کشور، این روزها بحث اقتصاد مقاومتی داغتر از قبل دنبال می شود.بعد از بیانات مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی ، تلاش ها برای تحقق نظر رهبر معظم انقلاب آغاز شده است.
در این میان کارشناسان و فعالان اقتصادی این روزها راهکارهای مختلفی را برای برونرفت از شرایط فعلی مطرح میسازند چرا که طرح موضوع اقتصاد مقاومتی و پذیرش زیستن در شرایط خاص اقتصادی خود برای فعالان اقتصادی که چند سالی است نسبت به این موضوع هشدار میدهند و با انکار دولتیان مواجه میشوند، قدمی رو به جلو محسوب میشود تا در این شرایط تحلیل دقیقتری ارائه کنند.
در همین رابطه طرح تشکیل کمیته فراقوایی برای کنترل و برنامه ریزی برای اقتصاد کشور در بهارستان نهم مطرح شد.
طرحی که با عنوان "قرارگاه اقتصاد مقاومتی"از آن نام برده شد و براساس آن قرار بود قرارگاهی اقتصادی با حضور نمایندگانی از سه قوه برای اتخاذ تصمیمات کلان اقتصادی تشکیل شود که در نهایت گفته می شود مورد توجه هیات رئیسه مجلس قرار نگرفت و فعلا نا کام مانده است.
در تازه ترین اخبار، یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی از بررسی موضوع تشکیل قرارگاه اقتصاد مقاومتی در جلسه اعضای هیات رئیسه مجلس خبر داد و گفت: برآیند نظرات اعضا این بود که تشکیل چنین قرارگاهی راهگشای حل مشکلات اقتصادی موجود نخواهد بود.
حسین سبحانی نیا با اشاره به بررسی موضوع تشکیل قرارگاه اقتصاد مقاومتی در جلسه هیات رئیسه مجلس در چند روز گذشته، اظهارداشت: در جلسه هیات رئیسه کلیات این موضوع بررسی شد و با نقطه نظراتی که اعضا ارائه کردند، مورد پذیرش اعضا قرار نگرفت. اعضای هیات رئیسه معتقدند بودند این موضوع اشکالاتی از قبیل نقض تفکیک قوا و دخالت در اختیارات دولت دارد.
وی گفت: آنچه از سوی اعضای هیات رئیسه بحث شد این بود که آیا تشکیل چنین قرارگاهی آثار مثبتی به همراه دارد و برای حل مشکلات کنونی می تواند کارآمد و کارساز باشد یا خیر که درنهایت مشخص شد نگاه اعضای هیات رئیسه نگاه مثبتی به این موضوع نیست و با این چارچوب اهداف مد نظر برای رفع مشکلات اقتصادی تامین نمی شود.تا به این ترتیب این طرح اقتصادی فعلا مورد تایید مجلس قرار نگیرد.
در هر حال اما در شرایطی که از تولید کننده گرفته تا واردکننده و مصرف کننده همه در شرایط بد اقتصادی قرار دارند ، اقتصاد مقاومتی هرچند یک تئوری اقتصادی به حساب نمیآید اما واژهای است که قرار است با توجه به شرایط اقتصادی روز، از عملکرد مدیران آغاز و به رفتاری عمومی تبدیل شود.
در چنین شرایطی که دیدگاه مقام معظم رهبری در کشور اوضاع اقتصادی را هم از نظر فشارهای بینالمللی و هم از جانب سیاستگذاریهای داخلی، طوری برآورد کرده که نیاز به واکنشی ویژه برای آن احساس شده است، مسئولین باید الگوهای رفتاری زیستن در چنین فضایی را نیز طراحی کنند تا شاید بتوان آن را در عملکرد مدیران اقتصادی کشور گنجاند و به رفتاری عمومی برای مردم تبدیل کرد.
با این تفاسیر و با پذیرش مشکل از سوی دولتمردان به جای تکذیب ان و اندیشیدن تمهیدات کارشناسی شده برای اقتصاد کشور، می توان به اجرای درست اقتصاد مقاومتی در کشور امیدوار بود تا از فشار اقتصادی بر اقشار ضعیف و متوسط کاسته شود.
منبع: شفاف
کد خبر 21639
نظر شما