سخنگوی خرید تضمینی بانک سپه گفت: در استان‌های خوزستان و کرمانشاه به نیروهای انتظامی جلوگیری از خروج گندم از مرزها ابلاغ شده است.

محسن دارایی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به اینکه نگرانی‌هایی در استان‌های مرزی برای خروج گندم از مرزها وجود دارد، گفت: هفته گذشته که برای سرکشی به استان خوزستان سفر کردم، اظهار داشتند به نیروهای انتظامی برای جلوگیری از خروج گندم در استان‌های خوزستان و کرمانشاه دستور داده‌اند.

سخنگوی خرید تضمینی بانک سپه افزود: تلاش نیروهای انتظامی برای جلوگیری از خروج گندم از مرزها باعث افزایش میزان خرید تضمینی دولت خواهد شد.

به گزارش فارس گزارشاتی مبنی بر وجود دلالان عراقی در استان‌های کرمانشاه و خوزستان وجود دارد که گندم کشاورزان را با قیمت 500 تومان بالاتر از آنچه که دولت از خریداری می‌کند، خریداری می‌کنند.

معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم نسبت به خرید به موقع گندم از کشاورزان مناطق مرزی کشور توسط دولت هشدار داده  و گفته است: با توجه به اختلاف قیمت گندم داخلی و بیرون از مرزها، گندم به خارج از کشور قاچاق شود،‌حداقل اختلاف قیمت هرکیلوگرم گندم داخل با دو کشور هم مرز ترکیه و عراق را حدود 500 تومان است.

ابویی گفته است لازم است از هم اکنون تدابیری اتخاذ شود که دولت، وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و جهادکشاورزی به موقع گندم‌ها را از مردم با ارائه امکانات و تسهیلات مناسب خریداری کنند و جمع آوری گندم از کشاورزان هر چه زودتر انجام شود.

آیا نیرو انتظامی می‌تواند از قاچاق گندم جلوگیری کند؟

در حالی که تفاوت 500 تومانی بین خرید تضمینی دولتی گندم و پیشنهاد دلالان عراقی در استانهای مرزی وجود دارد آیا نیرو انتظامی می‌تواند از قاچاق گندم به کشورهای ترکیه و عراق جلوگیری کند؟

در همین حال نگرانی‌های زیادی از خروج گندم از کشور به دلیل تفاوت 500 تومانی پیشنهاد دلالان عراقی در استان‌های مرزی با نرخ دولتی گندم وجود دارد نیروهای انتظامی موظف به جلوگیر از قاچاق این محصول استراتژیک به خارج از مرزها شده‌اند. این دستور برای جلوگیری از تکرار تجربه تلخ سال گذشته است که مجبور به واردات 7 میلیون تن گندم به کشور شدیم.

سال گذشته به‌رغم تولید حدود 13 میلیون تن گندم در کشور که انتظار می‌رفت علاوه بر تامین نیاز داخل حدود 3 میلیون تن هم ذخیره‌سازی برای سالهای آینده انجام شود،7 میلیون تن وارد کشور شد که کارشناسان در تحلیل آن خروج گندم به صورت قاچاق از کشور را دلیل اصلی آن عنوان کردند.

امسال نیز با حضور مجدد دلالان در استان‌های مرزی، مسئولان برای جلوگیری از تکرار تجربه تلخ سال گذشته هشدار داده‌اند، در این راستا به نیروهای انتظامی برای جلوگیری از قاچاق ابلاغ شده است اما سئوال این است که آیا نیروی انتظامی خواهد توانست جلوی پدیده شوم قاچاق را که این بار به محصولات کشاورزی روی آورده است را بگیرد؟

 آنچه مسلم است طی سالهای گذشته مسئله قاچاق قابل کنترل نبوده و اخیراً افزایش قیمت گوشت در کشور نیز با این مسئله گره خورده و نیروی انتظامی در جلوگیری از آن ناکام بوده است؛ روزانه تعداد زیادی از بره‌های کشور که خوش‌خوراک هستند به قیمت چند برابر به کشورهای عربی و ترکیه قاچاق می‌شوند و به‌رغم هشدارهای فراوان در این زمینه نیروی انتظامی موفق نبوده است. کارشناسان معتقدند تدبیرهای اقتصادی که مهمترین آن توازن قیمت داخل و خارج از مرزها است می‌تواند کارساز باشد نه اجراهای دستوری.

در این زمینه کمیسیون تلفیق پیشنهاد یکسان بودن قیمت گندم داخل با قیمت جهانی را داده که هنوز به تصویب نرسیده است، پیشنهاد دهندگان این طرح معتقدند اگر قیمت گندم داخل با قیمت جهانی یکسان باشد دیگر قاچاق انجام نمی‌شود و از دیگر سو انگیزه تولید کشاورزان داخل هم بیشتر می‌شود.

بنابراین بهتر است مسئولان برای جلوگیری از هر مشکلی به دنبال دلیل آن باشند که در این صورت حل مسئله راحت تر خواهد بود.

این گزارش میزان خرید تضمینی سال گذشته 420 تومان بود و ابتدای سال جاری 550 تومان شد و با اعتراضات گسترده کشاورزان و کارشناسان در نهایت به 720 تومان رسید که هنوز با قیمت‌های جهانی 500 تومان فاصله دارد.

 

کد خبر 23566

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =