یکی از مدیران شرکت مونسانتو و دو نفر از دانشمندان بیوتکنولوژی کشاورزی به عنوان برندگان "جایزه غذای جهان" که به نوبل کشاورزی معروف است، انتخاب شدند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رابرت فرالی، مدیر فناوری شرکت مونسانتو این جایزه 250 هزار دلاری را با ماری دل شیلتون، بنیانگذار سینگنتا بیوتکنولوژی و مارک ون مونتاگو، بنیانگذار موسسه پلانت تکنولوژی اوت ریچ در دانشگاه گنت بلژیک سهیم خواهد شد.

تلاش‌های این سه دانشمند در اوایل دهه 1980 به شکل‌گیری پایه صنعت بذرهای اصلاح شده که اکنون تحت سلطه مونسانتو قرار دارد، کمک کرد.

این جایزه از سوی نورمان بورلاگ، برنده جایزه نوبل با هدف قدردانی از تلاش‌های کسانیکه در بهبود تامین غذا و کیفیت آن در سراسر جهان نقش دارند، ایجاد شده و ممکن است به مونسانتو و شرکت‌های نظیر آن در دفع انتقادات وارد به محصولات ژنتیکی اصلاح شده کمک کند.

با این‌همه موسسه خصوصی و غیرانتفاعی اداره‌کننده این جایزه به دلیل مشارکت‌هایی که از شرکت‌های بخش کسب و کار کشاورزی مانند مونسانتو و سینگنتا دریافت کرده تحت انتقاد قرار گرفته است.

به گزارش فایننشیال تایمز، این جایزه طی مراسمی در ماه اکتبر اعطا می‌شود.

این جایزه در شرایطی اعلام شد که تحقیقات وزارت کشاورزی آمریکا در مورد منبع گندم اصلاح شده ژنتیکی تایید نشده که ماه آوریل در مزرعه‌ای در ایالت اورگون کشف شد، ادامه دارد.

بذر این گندم سال‌ها قبل از سوی مونسانتو تولید شده بود اما در سال 2005 به دلیل مخالفت جهانی با گندم اصلاح شده مسکوت ماند.

محصولات اصلاح شده ژنتیکی با مخالفت شدید از سوی اتحادیه اروپا، ژاپن و کشورهای دیگر روبرو شده و یکی از موانع اصلی مذاکرات مربوط به توافق تجاری میان آمریکا و اتحادیه اروپا بوده است.

مدافعان سلامت غذا معتقدند: برای اطمینان از تاثیرات چنین محصولاتی بر سلامت انسان باید آزمایش‌های طولانی انجام بگیرند اما مدافعان این محصولات استدلال می‌کنند که بازده بالاتر و مقاومت محصولات اصلاح شده ژنیکی در برابر خشکسالی برای تامین غذای جمعیت جهان که سال 2050 از 9 میلیارد نفر فراتر می‌رود، لازم است.

کد خبر 23933

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =