طی جلسات متعددی كه با حضور كارشناسان هندی و پاكستانی و نمایندگان سفارتخانههای آنان در محل این سازمان برگزار شد خود كارشناسان هند و پاكستان به آلودگی مزارع گندم خود به این بیماری اذعان داشته و خواستار پذیرش درصدی از آلودگی توسط طرف ایرانی بودند.
سازمان حفظ نباتات در راستای حفظ منابع گیاهی و منافع بلند مدت كشور موكدا اعلام می دارد كه واردات گندم از كشورهای آلوده مخاطرات قرنطینه ای زیادی برای كشور در پی دارد و آنرا به صلاح و مصلحت كشور نمی داند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سازمان حفظ نباتات كشور در پاسخ به اظهارات كیومرث فتح اله كرمانشاهی، معاون كل سازمان توسعه تجارت ایران (تاریخ 29 تیر ماه 92) در خصوص سلامت گندم های وارداتی از پاكستان مطالبی را عنوان كرد.
بر این اساس در این جوابیه آمده است؛ بر اساس بررسیهای منابع علمی بین المللی و منابع تحقیقاتی كشورهای هند و پاكستان و نیز تجزیه و تحلیل خطر آفات و بازدید كارشناسان قرنطینه گیاهی این سازمان از محلهای تولید و انبارهای گندم كشورهای یاد شده، گندم كشورهای مذكور به قارچ Tilletia indica آلوده و عامل بیماری سیاهك ناقص گندم (كارنال بانت) هستند.
همچنین طی جلسات متعددی كه با حضور كارشناسان هندی و پاكستانی و نمایندگان سفارتخانه های آنان در محل این سازمان برگزار شد خود كارشناسان هند و پاكستان به آلودگی مزارع گندم خود به این بیماری اذعان داشته و خواستار پذیرش درصدی از آلودگی توسط طرف ایرانی بودند.
با توجه به اینكه نرم عوامل خسارت زای گیاهی قرنطینه ای صفر است و با عنایت به اینكه این بیماری در فهرست عوامل قرنطینه خارجی كشور قرار دارد لذا واردات گندم از كشورهای آلوده بیماری و از جمله هند و پاكستان مجاز نبوده و مورد تایید این سازمان نیست.
تاكنون در این مورد هم شرایط قرنطینهای صادر نشده است و این سازمان در راستای حفظ منابع گیاهی و منافع بلند مدت كشور موكدا اعلام می دارد كه واردات گندم از كشورهای آلوده مخاطرات قرنطینهای زیادی برای كشور در پی دارد و آنرا به صلاح و مصلحت كشور نمی داند.
کد خبر 24668
نظر شما