برای تأمین امنیت غذایی کشور از طریق تولید محصولات کشاورزی استراتژیک بهدلیل کمبود منابع آبی نمیتوان چشمپوشی کرد، اما باید بررسیها و اصلاحات گستردهای در این زمینه انجام شود.
مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) درباره هدف از برگزاری همایش "تحولات توسعه کشاورزی، آب روستایی چین و عوامل مؤثر بر آن" که عصر روز گذشته در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشاورزی ایران برگزار شد، گفت: الگوی توسعه چهار کشور چین، هند، مصر و ترکیه به بخش کشاورزی ایران شباهاتهای زیادی دارند؛ به همین منظور، الگوی توسعه کشاورزی هرکدام از این کشورها را در نشستی جداگانه با حضور فعالان بخش کشاورزی مورد بررسی قرار میدهیم تا بتوان از آنها الهام گرفت.
محمدحسین شریعتمدار افزود: کشاورزی چین شباهتهای زیادی با کشاورزی ایران دارد، بهطوری که در این کشور مشکلات خشکسالی در برخی نقاط، کمبود منابع آبی و قطعات زراعی کوچک وجود دارد که میتوان تا حدودی آن را با کشاورزی کشور تطبیق و در الگوی توسعه اقتصادی کشاورزی کشور مورد بهرهبرداری قرار داد.
وی در پاسخ به این پرسش که بهنظر بسیاری از کارشناسان، در صورت ادامه این روند در بخش کشاورزی تا 10 سال آینده با بحرانهای شدید کمآبی در کشور روبهرو میشویم، خاطرنشان کرد: باید جلوی این امر گرفته شود که برای تحقق آن باید بر روی طرح جامع آب فعالیتهای بیشتری انجام شود.
مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بهکارگیری تکنولوژیهای نوین، اصلاح ژنتیکی، استفاده از ارقام مقاوم به خشکسالی، شیوههای مناسب برای بهرهبرداری آب، مکانیزاسیون، بهبود سیستم تغذیه در دستور کار قرار دارد و به هر طریقی باید بهرهوری آب کشاورزی را افزایش داد.
شریعتمدار در پاسخ به این پرسش که آیا بهدلیل کمبود منابع آبی باید از خودکفایی در بعضی از محصولات استراتژیک چشمپوشی کرد، یادآور شد: برای تأمین امنیت غذایی کشور باید تولید کالاهای استراتژیک را تأمین کرد و نمیتوان گفت که برای صرفهجویی در منابع آبی باید از تولید کالاهای استراتژیک چشم پوشید، اما این امر نیاز به بررسیهای بیشتری دارد.
کد خبر 25613
نظر شما