کشاورزی> رییس هیأت مدیره اتحادیه محصولات کشاورزی گفت: در حالی که عراق برخی مرزهایش را به روی واردات سیب از ایران بسته است، برای صادرات هر کیلو سیب هزار تومان تعرفه در مرزهای مریوان و قصر شیرین اخذ می‌شود.

سید‌رضا نورانی رئیس هیات مدیره اتحادیه محصولات کشاورزی گفت: ایران یکی از بزرگترین تولید‌کنندگان محصولات باغی است و در تولید این محصولات در رده اول تا هفتم قرار دارد.

وی افزود: صادرات کیوی به تازگی شروع شده و هنوز نمی‌توان وضعیت آن را برآورد کرد، اما ایتالیا مهمترین رقیب ایران در صادرات این محصول است که آن هم به تازگی قیمت‌ها را کاهش داده است.

رئیس هیات مدیره اتحادیه محصولات کشاورزی با بیان اینکه پرتقال تولید داخل کیفیت مناسبی برای صادرات ندارد، تصریح کرد: پرتقال‌های شمال عمدتا درشت و پرتقال‌های جنوب هم کم آب است.

نورانی با تأکید بر اینکه در اقتصاد مقاومتی باید تولید، خودکفایی و صادرات مورد توجه قرار گیرد، بیان داشت: صادرات محصولات کشاورزی، اشتغال‌زایی و ارز آوری دارد، بنابراین باید در اهمیت قرار گیرد.

رئیس هیات مدیره اتحادیه محصولات کشاورزی همچنین در مورد صادرات سیب اظهار داشت: عراق یکی از بازارهای هدف برای صادرات سیب درختی ایران، است که این کشور سیاست ثابتی را دنبال نمی‌کند و بازار مذکور برای صادرات محصولات کشاورزی بازار امنی نیست.

نورانی بیان داشت: در روزهای اخیر به دلیل تغییر سیاست‌ واردات کشور عراق، چندین کامیون‌ حمل سیب صادراتی ایران از برخی مرزها برگشت خورده است.

وی افزود: البته در گذشته در اقدامی مشابه این کشور محصولات صادراتی کشاورزی ایران را از جمله گوجه فرنگی، هندوانه و سایر اقلام کشاورزی ایران را مرجوع کرده است.

نورانی با تأکید بر اینکه کشور عراق همچنان اجازه واردات سیب ایران را در مرزهای شلمچه، چزابه و مهران نمی‌دهد، گفت: اما از مرزهای قصر شیرین و مریوان‌ عراقی‌ها با گرفتن هزار تومان تعرفه گمرکی برای هر کیلو سیب، اجازه ورود محصول ایران را به کشورشان می‌دهند.

وی تصریح کرد: صادرکنندگان مجبورند بخشی از سیب صادراتی را از طریق کشور ثالث به عراق وارد کنند که این کار هزینه‌های سنگینی برای آن‌ها دارد.

رئیس هیات مدیره اتحادیه محصولات کشاورزی اظهار داشت: کشتی‌های ایرانی بعد از تحریم‌ها به علت هزینه سنگین حمل و نقل محصولات صادراتی ایران را به کشورهای حوزه خلیج فارس منتقل نمی‌کنند و بنابراین برای صادرات محصولات کشاورزی به جای پیمودن یک مسیر 8 الی 12 ساعته باید از مسیرهای دیگر مسافت 10 الی 15 روزه را طی کنند.

وی افزود: افزایش زمان رسیدن محصول کشاورزی به مقصد هم هزینه‌ را افزایش می‌دهد و هم کیفیت محصول را کاهش می‌دهد.

نورانی نداشتن پروتکل‌های تجاری و اقتصادی بین ایران و کشورهای منطقه را از دیگر موانع صادرات عنوان کرد و گفت: سال گذشته هند برای هر کیلوگرم سیب ایران تعرفه 90 سنتی تعیین کرد که این موضوع صادرات را با مشکل مواجه کرد.

رئیس هیات مدیره اتحادیه محصولات کشاورزی تصریح کرد: تعرفه 35 سنتی روسیه هم برای محصولات کشاورزی ایران یکی دیگر از موانع صادراتی به شمار می‌رود.

منبع:فارس
کد خبر 25edb64d03644143a06f9229ad96f2c7

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 6 =