مدیر کل دفتر غلات و نباتات علوفه ای معاونت تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر توسه مکانیزاسیون در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد که این امر می تواند بین 30 تا 40 درصد هزینه های تولید برنج را کاهش دهد.

دلاور حیدرپور در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: بخش عمده تولید برنج کشور به صورت غرقاب است که مراحل کاشت، داشت و برداشت آن را علاوه بر افزایش هزینه های تولید با سختی کار همراه است.

وی اظهار داشت: توسعه مکانیزاسیون و بکارگیری از ماشین آلات و تکنولوژی های نوین در کاشت و برداشت محصول برنج یکی از اهداف اصلی وزارت جهاد کشاورزی است که طی دو سال اخیر مورد توجه قرار گرفته و این امر می تواند موجب کاهش هزینه های تولید شود.

وی ادامه داد: در راستای توسعه مکانیزاسیون تولید برنج در کشور، بانک نشاء با کمک ماشین آلات مورد نیاز و تشویق فارغ التحصیلان بیکار و عضو نظام مهندسی کشاورزی تشکیل شد که در افزایش بهره وری موثر است و تاکنون استقبال خوبی در این زمینه صورت گرفته است.

مدیر کل دفتر غلات و نباتات علوفه ای وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: متاسفانه تاکنون منابع بانکی پاسخگو توسعه مکانیزاسیون در این بخش نبوده است، اما به تازگی و با توجه به تغییر مدیریت در بخش کشاورزی، اعتبار مناسبی به این بخش اختصاص یافته است.

وی از اختصاص مبلغ 7500 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه مکانیزاسیون تمامی محصولات کشاورزی در کشور خبر داد و گفت: این مبلغ برای توسعه مکانیزاسیون تمامی محصولات کشاورزی از منابع بانک کشاورزی اختصاص یافته و به تمامی استان های کشور تزریق شده است.

این مقام مسئول در معاونت تولیدات گیاهی تصریح کرد: بخش عمده این اعتبارات به استان های شمالی کشور تعلق گرفته، چرا که غالب تولید استان های شمالی کشور به کشت برنج و استفاده از ماشین آلات کمباین، نشاء کار و تراکتور اختصاص دارد.

وی تاکید کرد: برنج یکی از محصولاتی است که از سوی وزارت جهاد کشاورزی با اولویت پیگیری می شود و خوشبختانه برای خرید کمباین های نوین استقبال خوبی صورت گرفته است، چرا که از مدت ها قبل کشاورزان در نوبت دریافت تسهیلات بوده اند و امیدواریم با تامین منابع مالی با سرعت بیشتری این روند ادامه یابد.

حیدرپور با بیان این که، پیش بینی می شود بکارگیری ماشین آلات جدید بین 5 تا 10 درصد در افزایش تولید برنج موثر باشد گفت: امیدواریم طی 2 سال آینده عمده برداشت های برنج کشور با کمک دستگاه ها و ماشین آلات انجام شود چون با توسعه مکانیزاسیون 30 تا 40 درصد هزینه های تولید برنج و سختی کار کاهش می یابد.

وی در خصوص ماشین آلات فرسوده کشت و برداشت برنج در کشور نیز اظهار داشت: در حال حاضر بخش عمده تیلرها و تراکتورهای مورد استفاده در برداشت برنج به دلیل کارایی دو منظوره(استفاده در برداشت سایر محصولات زراعی) قدیمی و فرسوده هستند و به دنبال جایگزینی با تراکتورهای مخصوص برنج هستیم.

حیدرپور با بیان اینکه، آمار دقیقی از تعداد ماشین آلات فرسوده این بخش در دست نیست گفت: ماشین آلات نشاء کار برنج حدود 10 تا 12 سال است که بکار گرفته شده اند و به همین خاطر درصدد جایگزینی آنها با ماشین آلات نشاء کار جدید هستیم.

وی اضافه کرد: متاسفانه نوسانات نرخ ارز در افزایش قیمت ماشین آلات کشاورزی تاثیر بسزایی داشته است که همین امر روند جایگزینی با دستگاه های جدید را کند، کرده است.

وی با بیان این که، با تزریق اعتبارات جدید و استقبال کشاورزان، بخشی از مشکلات مکانیزاسیون بخش کشاورزی بر طرف خواهد شد گفت: نیاز سالانه کشور به محصول برنج 2 میلیون و 750 هزار تن است که 2 میلیون از این محصول در داخل تولید و مابقی وارد می شود.

کد خبر 26860

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =