ارائه سبد کالایی از سوی دولت به مردم با حواشی بسیاری همراه بوده است. حتی برخی محافل رسانه ای اعلام کرده اند استعفای حسن یونس سینکی به ماجراهای مربوط به این سبد بی ربط نبوده است.

برخی اقتصاددانان اعتقاد دارند، ارائه سبد کالایی تنها در کوتاه مدت می تواند قدری از مشکلات مردم را برطرف سازد. حتی برخی نیز روایت می کنند که این سبد کالایی می تواند آثار تورمی داشته باشد. اما سعید لیلاز اقتصاددان براین باوراست که ارائه این سبد کالایی تورم زا نیست و حتی آثار ضد تورمی دارد. او در گفت و گوی کوتاه با خبرآنلاین گفت: قطعا ارائه این سبد آثار ضد تورمی دارد و نمی دانم چگونه ممکن است که آن را تورم زا دانست. هر اقدامی که عرضه کل را افزایش دهد و در مقابل تقاضا ثابت بماند، موجب کاهش تورم می شود.

لیلاز ادامه داد: طبیعتا دولت هدف کنترل تورم را برای ایام پایانی سال دنبال می کند و قصد دارد از این طریق تقاضای اقلام اساسی را از طریق افزایش عرضه کنترل کند. به شکل طبیعی در ایام پایانی سال تقاضا برای خرید کالا افزایش می یابد که دولت قصد دارد از طریق توزیع دولتی این فشار تقاضا را کاهش دهد تا بازار با افزایش قیمت مواجه نشود. اینکه دولت ارز را برای واردات کالا صرف کند و آن کالا را به مردم بدهد، راهی برای افزایش تورم وجود ندارد. اگر به مانند دوران آقای احمدی نژاد ارز را در بازار می فروختند و ریال پرقدرت را به جامعه تزریق می کرد، قطعا باید انتظار افزایش تورم را داشتیم اما در این شرایط اعطای کالا آثار ضدتورمی دارد.

آخرین گزارش رسمی بانک مرکزی هم نشان می دهد عدد تورم نقطه به نقطه به 35 درصد رسیده است. پیش بینی رئیس بانک مرکزی نیز تورم 25 درصدی در سال 93 خواهد بود.

کد خبر 27219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 9 =