با وجود آنکه سطح زیر کشت جو در کشور ثابت باقی مانده است، اما میزان تولید آن از یک میلیون و 400 هزار تن سالهای اوایل انقلاب، به سه میلیون و 200 هزار تن رسیده که رشد 125 درصدی را نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، مدیرکل دفتر محصولات استراتژیک وزارت جهاد کشاورزی امروز در مصاحبه مطبوعاتی که در محل وزارت جهاد کشاورزی به مناسبت دهه فجر برگزار شد، گفت: سطح زیر کشت محصولاتی چون ذرت، برنج، جو، حبوبات و علوفه از 35 سال گذشته تاکنون افزایش چشمگیری داشته، بهگونهای که از 2.8 میلیون هکتارآن زمان، امروز شاهد سطحی معادل 4.3 میلیون هکتار هستیم.
دلاور حیدرپور افزود: میزان تولیدات آبی و دیم محصولات فوق در کشور از 4.9 به 30 میلیون تن رسیده که این رقم رشد ششبرابری را نشان میدهد.
وی درباره محصول جو خاطرنشان کرد: میزان سطح زیر کشت محصول جو افزایشی نداشته، اما تولید آن از یک میلیون و 400 هزار تن سالهای اوایل انقلاب امروز به سه میلیون و 200 هزار تن رسیده که این رقم رشد 120 درصدی را نشان میدهد.
حیدرپور ادامه داد: ذرت دانهای که سطحی معادل 11 هزار هکتار داشته است، امروز در سطحی بیش از 250 هزار هکتار کشت میشود و تولید آن نیز به دو میلیون تن رسیده است که رشد 56 برابری را نشان میدهد.
تولید دو میلیون و 860 هزار تن شلتوک برنج
مدیرکل دفتر محصولات استراتژیک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تولید برنج در کشور تصریح کرد: سطح زیر کشت این محصول از 300 به 600 هزار هکتار رسیده و میزان تولید نیز از 800 هزار تن به دو میلیون و 860 هزار تن شلتوک برنج رسیده است.
وی یادآور شد: میزان سطح زیر کشت حبوبات نیز از 258 به 818 هزار هکتار رسیده و تولید نیز با افزایش دوبرابری از 247 به 739 هزار تن رسیده است.
حیدرپور تأکید کرد: تولید علوفه که در سالهای اوایر انقلاب 480 هزار تن بود، امروز سطحی معادل یک میلیون هکتار دارد و تولید آن نیز با رشد هشتبرابری از 2.3 به 21 میلیون تن رسیده است.
وی استفاده از کمکهای دولتی، دانش فنی و مجموعه اقدامات انجامشده برای افزایش بهرهوری در واحد سطح ار از مهمترین دلایل افزایش تولیدات برشمرد و اظهار داشت: از آنجا که کمبود منابع آب در کشور وجود دارد، افزایش بهرهوری در واحد سطح بهعنوان مهمترین استراتژی تلقی میشود و تمامی برنامههای این بخش در این راستا به عمل تبدیل خواهد شد.
کد خبر 27297
نظر شما