معاون اجرایی رییس جمهوری گفت: قریب به چهار هزار و 500 میلیارد ریال یارانه شیر به دامداران و صنایع شیر در شش ماهه پایانی سال جاری اختصاص می یابد.

'محمد شریعتمداری' عصر دوشنبه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه گلستان افزود: در سه ماه پایانی سال 92 و شش ماه اول سال جاری حدود 50 هزار میلیارد ریال یارانه به صنایع شیر و دامداران اختصاص یافت.

وی با بیان این که اگر تأخیری در پرداخت آن صورت گیرد دلیل بر منتفی بودن آن نیست اضافه کرد: به دلیل محدودیت مصرف شیر در کشور و نقش آن در تأمین سلامت مردم به ویژه نسل جوان، ریاست جمهوری دستور برقراری یارانه مجدد شیر را دادند تا با قیمت مناسب تر از کشاورزان خریداری شود.

وی در ادامه با اشاره به این که محدودیت منابع و درآمد مشکل کشوری است، ادامه داد: نگاه به تأمین منابع مالی پروژه ها و طرح ها از طریق صندوق توسعه ملی، نگاه سنتی است که هم اینک بخشی از توسعه کشور بدان متکی است.

شریعتمداری گفت: قدم دیگر در تأمین منابع پروژه ها و طرح ها، بودجه کشور است که به مجموعه فعالیت های دستگاه ها و شرکت های دولتی تعلق می گیرد که فعالیت های توسعه ای را در کشور شکل می دهد.

به گفته وی، استفاده از پتانسیل بودجه نگاهی است که دولت تلاش دارد پررنگ تر و جدی تر به آن بپردازد و به همین دلیل، سعی دارد نقش قابل ملاحظه ای در آن داشته باشد.

شریعتمداری افزود: قدم جلوتر برای تأمین منابع مالی طرح ها و پروژه ها، استفاده از امکان سازمان ها و نهادهای وابسته به دولت مانند تأمین اجتماعی و شرکت های سرمایه گذاری است که اگر چه حقوق قابل ملاحظه ای از منابع کشور را کسر می کنند اما امکان اختصاص منابع آن ها در عرصه های اقتصادی وجود دارد.

معاون رییس جمهوری ادامه داد: قدم دیگر، استفاده از ظرفیت نهادهای غیردولتی است که در طول سال سرمایه گذاری های متعددی در کشور انجام می دهند.

شریعتمداری گفت: یکی از این نهادها، بنیاد مستضعفان است که در سال جاری افزون بر 40 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در کشور داشته و همچنین کمیته امداد و بنیاد شهید هم نهادهای دیگری هستند که می شود از ظرفیت آن ها استفاده کرد.

وی ادامه داد: استانداران با اتصال به این نهادها و همسو و همگرا بودن با آن ها و امضای تفاهم نامه هایی، می توانند از نقش آن ها در توسعه کشور استفاده کنند و دولت هم به آن ها کمک می کند.

شریعتمداری با بیان این که برای جبران عقب ماندگی های استان باید از این منابع استفاده کرد، گفت: به جای این که منتظر بودجه عمومی و کل کشور و سفر ریاست جمهوری باشیم باید قدم ها را بیشتر برداشت و از هم اکنون با ایجاد دفاتری در استانداری برای این کار و برقراری ارتباطاتی گسترده تر، از این منابع بهره برد.

معاون رییس جمهوری خاطرنشان کرد: دولت در تفویض اختیار به استانداران مصر است و مدافع افزایش اختیارات استانداران برای اداره استان بیش از گذشته می باشد که امید است طبق قوانین و مقدورات از این مسئله رو سفید بیرون بیاید.

وی گفت: شورای برنامه ریزی استانی نیز در تنظیم سند برنامه ششم توسعه نقش اساسی دارد و دولت سعی دارد اختیاراتی را، برای اتخاذ تصمیماتی از سوی شورا تفویض کند تا تصمیمات قوی تر در استان ها گرفته شود.

شریعتمداری با اشاره به تحولات ایجاد شده در سطح بین الملل گفت: هیچ تغییری در قیمت نفت خام روی نداده و محدودیت وجود دارد اما اقبال عمومی به وجود آمده نسبت به جمهوری اسلامی در صحنه های بین المللی و شنیده شدن حرف منطقی از ایران، رویکرد مثبت و حرکت هایی را در درون کشور ایجاد کرده است.

وی گفت: برای کنترل تورم از ضبط و بست های محکم استفاده نشد ولی یک انضباط در اقتصاد کشور ایجاد و امیدی در دل مردم زنده شد که به فعالیت اقتصاد زیرزمینی و ارز به عنوان سرمایه گذاری کمتر نگاه می کنند و آرامش بیشتری وجود دارد.

به گفته وی، همچنین توانستیم نرخ مالیات را که برای سرمایه گذاران تورمی و سیل بنیان کن است با قدرت خوبی کنترل کنیم.

شریعتمداری افزود: انگیزه برای تغییر طرح های سرمایه گذاری نیز در کشور ایجاد شده به طوری که 313 شرکت مشترک ایرانی خارجی در خراسان ثبت شدند و مشابه آن حتی در گلستان نیز وجود دارد.

به گفته وی، بسیاری از سرمایه گذاران در سفرهای ریاست جمهوری طی دیدار با ایشان انتظار فراهم کردن شرایطی برای سرمایه گذاری دارند که با فراهم شدن آن ها، به پیشبرد توسعه کمک می شود.

منبع:ایرنا
کد خبر 3ce04e4999784e23a43a0a4c4b84092f

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =