گلایه کشاورزان آستانه اشرفیه از واردات بادام زمینی‌ به ایران

به گفته مدیر جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه، گزارش‌هایی درخصوص وجود بادام زمینی خارجی در بازارها داشتیم و این موضوع توسط کارشناسان جهاد بررسی شد که تاکنون این موضوع و وجود بادام زمینی در آستانه و گیلان به اثبات نرسیده است.

 گیلان از جمله استان‌هایی است که دارای تولیدات کشاورزی بسیاری از جمله برنج، مرکبات، زیتون، پرورش کرم ابریشم، بادام زمینی و غیره است که از هر کدام سهم بسزایی در کل کشور و نیاز کشور به این تولیدات دارد.  

هر یک از این محصولات به عنوان محصولی استراتژیک برای استان و حتی کشور محسوب می‌شود ولی تولیدکنندگان آن هرساله با چالش‌ها و مشکلاتی نیز مواجه هستند.  

آستانه اشرفیه جدای اینکه یکی از قطب‌های مذهبی استان گیلان و ایران محسوب می‌شود مهد تولید بادام زمینی نیز می‌باشد که در واقع بیش از هشتاد درصد از نیاز کشور از این محصول را تامین می‌کند که طبق آمارها صنعت کاشت و برداشت بادام زمینی در آستانه اشرفیه بیش از پنج هزار خانوار موقعیت شغلی ایجاد کرده است.  

کشاورزان بادام کار آستانه ای، کاشت این محصول را از نیمه فروردین ماه امسال آغاز کردند و حال بعد از گذشت بیش از یکصد روز و با توجه به بارش‌های باران که برای این محصول خوب بود حال در حال برداشت بادام زمینی‌های خود هستند.  

مهرداد محمدی مدیر جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه با بیان اینکه این شهرستان با بیش از دو هزار و ۵۰۰ هکتار قطب تولید این محصول در گیلان و ایران است، اظهار کرد: البته این محصول در شهرستان‌های تالش، رشت، رودبار و بندر انزلی نیز کشت می‌شود.  

وی با بیان اینکه بارندگی‌های امسال در فصل بهار و تابستان موجب افزایش ۱۰ تا پانزده درصدی عملکرد این محصول باشیم، گفت: عمده استفاده از محصول بادام زمینی به صورت آجیل است و بارش‌های باران و وضیعت آب و هوا و همچنین تلاش و ممارست بادام کاران، پیش بینی می‌شود که هشت هزار تن بادام زمینی از مزارع آستانه اشرفیه روانه بازار مصرف شود.  

مدیر جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه با اشاره به استفاده بادام‌کاران از دستگاه‌های صنعتی برای برداشت محصول بیان کرد: طی چند سال گذشته بادام‌کاران از دستگاه‌های صنعتی برای برداشت محصول خود استفاده می‌کنند که موجب تسریع در برداشت این محصول برای کشاورزان شده است.  

طبق آمارها، ۶۰ درصد از زمین‌های زیر کشت بادام زمینی شهرستان در بخش بندرکیاشهر و ۴۰ درصد دیگر در بخش مرکزی قرار داشته و کورکاء، استخر بیجار، پرکاپشت مهدیخانی، خوشکاروندان، نقره ده، تمچال از مهمترین مراکز کشت این محصول در منطقه به شمار می‌روند.

محمدی همچنین با بیان اینکه عمده استفاده از محصول بادام زمینی به صورت آجیل است، گفت: با توجه به بارش‌های باران طی چند ماه گذشته،  وضیعت آب و هوا و همچنین تلاش و ممارست بادام کاران، پیش بینی می‌شود که هشت هزار تن بادام زمینی از مزارع آستانه اشرفیه روانه بازار مصرف شود.  

استفاده از دستگاه‌های برداشت محصول برای بادام زمینی موجب کاهش هزینه برای کشاورزان شده است، افزود: طبق آمارها در بیش از هشتاد درصد مزارع کشت بادام، برداشت محصول به صورت مکانیزه انجام می‌شود.  

البته کشت سنتی، کمبود صنایع تبدیلی و فرآوری بادام زمینی، ورود بادام‌های بی‌کیفیت قاچاق به بازار را از عمده مشکلات کشت و تولید این محصول از جمله چالش‌های کاشت و برداشت این محصول است که نیاز به توجه بیشتر از سوی مسئولان در این خصوص است تا این چرخه تولید و اشتغال‌زایی با مشکل بیشتر مواجه نشود.

وی با اشاره به گلایه برخی کشاورزان درخصوص واردات بادام زمینی گفت: گزارش‌هایی درخصوص وجود بادام زمینی خارجی در بازارها داشتیم و این موضوع توسط کارشناسان جهاد بررسی شد که تاکنون این موضوع و وجود بادام زمینی در آستانه و گیلان به اثبات نرسیده است.  

بادام‌کاران نیز مانند برنج‌کاران در فصل برداشت دغدغه برداشت و فروش محصول خود را دارند که به نظر می‌رسد درخصوص بادام زمینی نیز تصمیم‌هایی اتخاذ شود تا از ورود بی‌برنامه بادام زمینی به کشور جلوگیری شود.  

به گزارش تسنیم، از خواص بادام زمینی می‌توان به دارا بودن پروتئین، ویتامین B۳، چربی‌های غیراشباع، ویتامین E، آنتی اکسیدان، منیزیم و پتاسیم اشاره کرد که سبب جلوگیری گرفتگی عضلات و تنظیم فشارخون می‌شود./تسنیم

کد خبر 55142

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =