کشاورزی> معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توسعه کشت کلزا در کشور، این توان وجود دارد تا در کمتر از 10 سال بیش از 50 الی 60 درصد روغن کشور را در داخل تولید کنیم.

عباس کشاورز با بیان اینکه "در سال جاری در کشور حدود 60 هزار هکتار کلزا کشت شده است"، اظهار کرد: بیشترین سطح زیر کشت متعلق به استان‌های خوزستان، مرکزی و استان‌های شمالی است.

وی با بیان اینکه "هم‌اکنون حدود 90 درصد نیاز کشور به دانه‌های روغنی از طریق واردات تامین می‌شود"، افزود: واردات کلزا یکی از ضعف‌هایی است که باید برطرف شود؛ از این رو وزارت جهاد کشاورزی یک طرح 10 ساله تدوین کرده است تا شاهد کاهش 50 درصدی واردات این محصول در این مدت زمان باشیم.

کشاورز با بیان اینکه "تمرکز کشت سویا نیز در استان‌های گلستان و مازندران است"، خاطرنشان کرد: هنوز برای مناطق دیگر در کشور ارقام مناسب سویا را نداریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به توافقی که در سال گذشته انجام شده است، ابراز امیدواری کرد با تامین بذرهای جدید، فضا برای توسعه کشت سویا نیز فراهم شود.

وی همچنین گفت: حتی اگر مشکل روغن هم نداشتیم، باید برای پایداری گندم، کلزا کشت می‌کردیم.

کشاورز افزود: کلزا از جمله گیاهانی است که به پایداری کشت، حاصلخیز کردن زمین و کنترل برخی از علف‌های هرز و بیماری‌های گندم مثل پاخوره کمک می‌کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی هدف از افزایش سطح زیر کشت کلزا را پایداری، کمک به حاصلخیزی خاک، افزایش تولید در غلات و تامین روغن کلزا در کشور بیان کرد و افزود: هر محصولی پس از کلزا کشت شود بین 15 الی 25 درصد افزایش تولید دارد.

وی با بیان اینکه "قراردادهایی با کشورهایی همچون فرانسه و استرالیا منعقد شده و همچنین درصدد عقد قرارداد با کشورهایی همچون کانادا و آلمان با هدف انتقال تکنولوژی به ایران هستیم"، افزود: برای سال آینده طبق قرار داد با شرکت فرانسوی باید 25 هزار هکتار کلزا با متوسط عملکرد بیش از چهار تن کشت کنیم.

کشاورز با بیان اینکه "برای پایداری گندم حداقل باید 15 درصد از کشت گندم آبی به کلزا اختصاص یابد"، گفت: در صورت وجود زمین، در مزارع دیگر نیز کلزا کشت می‌کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: اگر ارقام مقاوم به سرما پیدا کنیم، می‌توانیم در مناطق کشت دیم گندم نیز کلزا کشت کنیم.

وی درباره برنامه وزارت جهاد کشاورزی درمورد اصلاح الگوی مصرف آب و نحوه مدیریت آب نیز اظهار کرد: سیاست این وزارتخانه اصلاح روش تولید محصولات کشاورزی است؛ به عنوان مثال، تولید محصول برنج به غیر از مناطق گیلان و مازندران، در سایر مناطق حمایت نخواهد شد.


منبع:ایسنا
کد خبر a9976d351a6e46bea673727b5cb6185d

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 9 =