به گفته ترکاشوند، اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار با کمک صندوق حمایت از صنعت طیور توانسته تسهیلاتی با بهره پایین دریافت و خرید تضمینی تخم‌مرغ با نرخ پایه کیلویی 35 هزار ریال انجام دهد. این اقدام برای نخستین بار با هدف حمایت از تولیدکنندگان تخم‌مرغ، توسعه صادرات و تنظیم بازار داخلی انجام می‌شود.


اما مهدی معصومی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در گفت‌وگو با سایت خبری اتاق تهران از زوایای دیگری خرید تضمینی تخم‌مرغ را بررسی می‌کند. او گفت: بحث خرید تضمینی تخم‌مرغ که اکنون مطرح‌ شده است پیش از این هم در سال‌های گذشته مطرح ‌شده بود. اما در واقع این اقدام یک کار عملیاتی نیست و تنها باعث می‌شود ذهنیت به سمت صادرات تخم‌مرغ و بالا رفتن قیمت‌ها در داخل کشور رود.


معصومی ادامه داد: در داخل کشور مصرف و خریدوفروش در حال انجام است. به‌هرحال اگر قرار است خرید تضمینی رخ دهد، باید این خرید تضمینی در جایی به فروش برسد. مقدار مصرف و تقاضا هم که مشخص است. بنابراین نمی‌توان همان مقدار خرید تضمینی را دومرتبه به بازار آورد. چرا که مقدار تقاضا در کشور مشخص است.
 

به گفته عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با خرید تضمینی اتفاق خاصی در بازار تخم‌مرغ نمی‌افتد. او گفت: برای مقطعی این مسائل گفته می‌شود، قیمت‌ها در بازار داخل بالا می‌رود، اما دوباره بازار به حالت اولیه برمی‌گردد.


معصومی همچنین گفت: تولید تخم‌مرغ تولید خطی است. هر روز تولید انجام می‌شود حالا اگر مصرف نشود و یا مصرف کم باشد این مازاد تولید در بازار وجود دارد. برای خرید تضمینی هم باید این میزان انبار شود. صادر کردن تخم‌مرغ هم ارتباطی به خرید تضمینی ندارد.
 

معصومی معتقد است: تنها کاری که می‌شود انجام داد این است که بودجه‌ای در نظر گرفته شود تحت عنوان بودجه صادرات که مقدار مازاد تولید بازار ایران را با قیمت کمتری به کشورهای مختلف صادر کنند تا به این شکل در داخل کشور هم قیمت‌ها به تعادل برسد. در غیر این صورت برای مازاد تولید و قیمت پایین اتفاقی نمی‌افتد.

در سال 940 هزار تن تخم‌مرغ در کشور تولید می‌شود که 840 هزار تن آن تخم‌مرغ صنعتی و 100 هزار تن آن تخم‌مرغ بومی است.
کد خبر 0a3ea67d45944de9bbe5352b62b96b9d

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =