مواد غذایی> مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از اجرائی شدن کاهش مدت زمان ماندگاری فرآورده های لبنی در کشور خبر داد و گفت که زمان مصرف مفید دوغ صنعتی از اول اسفند 15 تا 20 روزه می شود.

حسن مکرمی در نشست مشترک با مدیران صنایع لبنی استان در ساری افزود: دستورالعمل سازمان غذا و دارو پیش از این به انجمن صنایع غذائی اعلام و 90 روز هم برای تولید کنندگان فرصت در نظر گرفته شد.
وی هدف از اجرای این طرح را تضمین سلامت مصرف کنندگان برشمرد و ادامه داد : در حال حاضر واحدهای فرآوری لبنیات ، دوغ با ماندگاری 75 تا 90 روزه تولید می کنند .
مکرمی کاهش میزان نمک دوغ را هم از دیگر اهداف کاهش ماندگاری آن دانست و گفت : با اجرای این طرح ماندگاری دوغ صنعتی به طور میانگین به 17 روز کاهش می یابد.
مدیر نظارت بر مواد غذائی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به انجمن غذایی و دارویی مازندران پیشنهاد پلکانی کردن اجرای این طرح را داد و افزود : اجرای پلکانی باید بر اساس جدول حداکثر تا پایان فروردین سال آینده باشد و در آن زمان به عدد دستورالعمل برسد.
وی به اهمیت نگهداری دوغ در یخچال اشاره کرد و بیان داشت: هنوز این موضوع مهم برای فروشندگان به عادت و فرهنگ تبدیل نشده است.
او رعایت نگهداری فرآورده های لبنی پاستوریزه در مکان سرد را مهم دانست و از سازمان صنعت ، معدن و تجارت خواست تا در این مورد بر عملکرد عرضه کنندگان نظارت کند.

 رعایت زنجیره سرد، مکمل طرح کاهش ماندگاری

رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران هم در این نشست بر ضرورت رعایت زنجیره سرد برای فرآورده های لبنی از تولید تا مصرف بویژه در فروشگاهها تاکید کرد.

اسماعیل خاتمی مقدم گفت : اگر زنجیره سرد رعایت رعایت نشود اجرای طرح کاهش ماندگاری عملا تاثیری بر سلامت جامعه نخواهد داشت .
وی اجرای این طرح را باعث ایجاد فشار بیشتر بر تولید کنندگان دانست و خواستار حمایت دولت از آنان شد.
خاتمی مقدم اظهارکرد: صنایع لبنی به رغم افزایش هزینه تولید و دیگر مشکلاتی که ممکن است با آن مواجه شوند برای تضمین سلامت مصرف کنندگان اجرای طرح را قبول و تلاش کردند تا در یک فرصت سه ماهه خود را با آن تطبیق دهند .
وی افزود : تولید کنندگان با توجه به اوج مصرف آخر سال و اول سال آینده درخواست کردند تا طرح به صورت پلکانی اجرا شود ولی قول دادند که تا پایان فروردین سال آینده ماندگاری دوغ را به عدد 15 تا 20 روز بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو برسانند.
سازمان غذا و دارو اواخر آبان ماه امسال دستوارالعمل کنترل و کاهش ماندگاری دوغ را در دو شاخص زمانی فصل گرم و سرد ابلاغ کرد.
مازندران به خاطر جایگاه برتر بخش کشاورزی این استان در کشور از تولید کنندگان عمده محصولات لبنی است.

بر اساس گزارش انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی هم اکنون 450 واحد صنایع غذایی در مازندران فعالیت دارد که 315 واحد آن از سازمان صنعت و معدن و 135 واحد دیگر هم از جهاد کشاورزی مجوز فعالیت بهره برداری دارند.
واحدهای فرآوری لبنی مازندران سالانه بیش از 700 هزار تن شیر به عنوان مواد اولیه مصرف دارند .

ارزش افزوده تولیدات بخش کشاورزی مازندران 10.5 درصد معادل حدود چهار و نیم برابر میانگین کشور است. رتبه استان در این زمینه در کشور اول است.

منبع:ایرنا
کد خبر 2190d2130d614d78879194272e40a589

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =