مدیرعامل اتحادیه پنبهکاران از افزایش 10 تا 15 درصدی سطح زیر کشت پنبه در سال جاری خبر داد و گفت: امسال حدود 70 هزار تن پنبه تسویه شده تولید میشود که نیمی از نیاز کارخانههای نساجی را تامین میکند.
علی مظفری در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: به دلیل افزایش قیمتهای جهانی پنبه و نیاز داخلی به این محصول انگیزه کشاورزان برای افزایش سطح زیرکشت این محصول نیز افزایش یافت که پیشبینی میشود با توجه به این میزان افزایش سطح زیرکشت، میزان تولید پنبه نیز 10 تا 15 درصد افزایش یابد.
وی افزود: سطح زیر کشت پنبه در سال گذشته حدود 100 هزار هکتار بود که امسال به 120 هزار هکتار رسیده است. به دلیل عدم افزایش عملکرد این محصول در واحد سطح پیشبینی میشود حدود 210 هزار تن پنبه وش از مزارع کشور برداشت و حدود 70 هزار تن محلوج از آن استحصال شود.
مدیرعامل اتحادیه پنبهکاران اظهار کرد: بیشترین میزان عملکرد پنبه در کشورهای آمریکا و چین با حدود 3700 کیلوگرم در هکتار است و در این میان ایران عملکرد حدود 2500 کیلوگرمی دارد.
مظفری گفت: با توجه به اینکه میزان نیاز کارخانههای نساجی حدود 120 هزار تن پنبه در سال است، به نظر میرسد امسال حدود 50 هزار تن از نیاز کشور به این محصول وارد شود.
طرح توسعه پایدار پنبه همچنان در انتظار ابلاغ دولت
به گفته وی طرح توسعه پایدار پنبه از سوی موسسه پژوهشهای وزارت جهاد کشاورزی تهیه شده و در جلسات بسیاری با حضور کارشناسان و متخصصان این صنعت بررسی و نهایی شده است.
مدیر عامل اتحادیه پنبهکاران افزود: این طرح علیرغم اینکه در کمیته اقتصادی هیات دولت بررسی و نهایی شده هنوز در هیات دولت مصوب و ابلاغ نشده است.
مظفری تاکید کرد: اجرای طرح توسعه پایدار پنبه بهترین طرحی است که میتواند این صنعت را از مشکلات کنونی نجات دهد چرا که مزیتهای بسیاری دارد و تولید را براساس تقاضا هدایت میکند.
وی ادامه داد: در این طرح به ازای هر هکتار افزایش سطح زیرکشت، حدود 250 هزار تومان پاداش به کشاورزان داده میشود و تسهیلات دیگری مانند یارانههای بلاعوض دولت برای توسعه مکانیزاسیون و راهاندازی صندوق مالی اعتباری در نظر گرفته شده است.
کد خبر 24006
نظر شما