رييس كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي گفت: توسعه كشت و صنعت دانه هاي روغني و توجه خاص به صنايع تبديلي اين بخش ، شاه كليد رهايي از واردات روغن و دستيابي به خودكفايي در يكي از مواد پايه خوراكي كشور است.
 
عباس رجايي روز يكشنبه در گفت وگو با ايرنا افزود: اينك 90 درصد روغن خوراكي ايران از كشورهاي ديگر تامين مي شود و با توجه به مزيت هاي كشت دانه هاي روغني، بايد با برنامه ريزي در يك دوره 10 ساله بستر توليد داخلي 70 درصد از روغن مصرفي فراهم شود.
وي بيان كرد: تنها در حوزه توليد زيتون اكنون سطح وسيع كشت در استان هاي فارس، گلستان، قزوين و زنجان وجود دارد كه به دليل نبود واحدهاي فراوري و صنايع تبديلي كافي، بهره برداران اين بخش بازده اقتصادي موثر از باغ هاي خود ندارند.
نماينده مردم اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: براساس آمار موجود مصرف سرانه روغن زيتون در ايران اينك 200 گرم است و در اين زمينه كشور ما در زمره كشورهاي فقير محسوب مي شود.
رجايي خاطرنشان كرد: مصرف مستمر روغن زيتون در رژيم غذايي مزاياي متعددي براي سلامت قلب و عروق، تناسب وزن و بهبود فعاليت دستگاه گوارشي دارد كه اطلاع رساني و فرهنگ سازي درخصوص اين روغن خوراكي در خانواده هاي ايراني كمرنگ است.
وي گفت: آمارهاي رسمي بيانگر آن است كه ايرانيان سالانه يك ميليارد دلار براي درمان بيماري‌هاي قلبي و عروقي هزينه مي‌كنند كه اگر حدود يكصد ميليون دلار آن را سالانه براي تغذيه سالم و استفاده از محصولاتي مانند روغن زيتون و ماهي بپردازند ديگر نيازي به پرداخت اين هزينه‌هاي زياد درماني نيست.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي افزود: استفاده از روش هاي نوين فراوري در توليد انواع روغن و حذف مصرف روغن جامد از سبد غذايي خانوارهاي ايراني ، سرمايه اي بزرگ در سلامت عمومي جامعه است كه مسوولان بايد براي آن برنامه ريزي دقيق كنند.
رجايي گفت: بنا به آمارهاي وزارت جهاد كشاورزي در سال زراعي جاري سطح زير كشت دانه هاي روغني كشور به 400 هزار هكتار و توليد به 700 هزار تن مي رسد كه نسبت به دوره كشت مشابه پارسال 35 درصد رشد دارد.
وي افزود: مصرف سرانه روغن در ايران 17 كيلوگرم است و در سال هاي اخير برنامه هاي متعدد براي افزايش توليد دانه هاي روغني تدوين شده اما به علت هاي مختلف و كمبود اعتبارات اجرايي نشده و توسعه صنايع تبديلي روغن نيز بخشي مغفول مانده است.
نماينده اراك، كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: طبق هدفگذاري برنامه پنجم توسعه بايد در سال پاياني تا 30 درصد در توليد دانه هاي روغني و 27 درصد در توليد كنجاله سويا به خودكفايي برسيم كه رسيدن به هدف نيازمند عزم جدي مسوولان است

کد خبر 24540

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیرلو ۰۵:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۶
    1 0
    جناب رییس این مطالب برای اولین بار بطور رسمی در یک سمینار ی بهمین نام درسال1346مطرح گردیده!که با تکرارمکررات تاکنون بدون کلید مانده است !!!