مواد غذایی> نایب رئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی اظهار داشت: مجوز واردات جوجه مرغ مادر از شهریور سال گذشته از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا تمدید نشد و همین مسئله باعث شد که ما نتوانیم در کشور در بحث واردات جوجه مرغ مادر درست عمل کنیم و حجم جوجه ریزی مرغ مادر در ماه‌های مرداد تا مهر حدود یک سوم کاهش پیدا کرد و تبعات این مسئله را هم اکنون در قیمت و کمبود مرغ گوشتی در بازار مشاهده می‌کنیم.

حبیب اسدالله نژاد نایب رئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی، درباره علت گرانی مرغ  در روزهای اخیر، گفت: هم اکنون شاهد اختلاف قیمت 2 هزار تومانی بین نرخ مصوب و نرخ فروش مرغ در بازار هستیم که این افزایش قیمت مورد تایید ما نیست.

وی با اشاره به سودجویی دلال‌ها در مسیر کشتارگاه‌ تا واحدهای صنفی، افزود: قیمت تمام شده مرغ با توجه به قیمت فعلی جوجه و افزایش قیمت مولفه های تولید ازمصوبه قبلی کیلویی ۲٠ تا ۲۱ هزار تومان است که قیمت مرغ گرم در واحد صنفی هم با این حساب حدود ۳٠ هزارتومان می‌شود که ما خواهان اصلاح قیمت‌ها هستیم.

به گفته این فعال اقتصادی، مشکلات افزایش قیمت مرغ ناشی از نبود تناسب بین تولید جوجه و مصرف  آن است. در تولید جوجه هم در ده سال گذشته همواره این وضعیت وجود داشته است.

اسدالله نژاد در ادامه درباره میزان تولید مرغ گوشتی در کشور، گفت: در حال حاضر مرغ گوشتی کمتر از نیاز داخلی تولید می‌شود این در حالیست که ما در سال‌های گذشته مازاد تولید داشتیم و مازاد تولید به کشورهای عراق و چند کشور همسایه صادر می‌کردیم.

وی درباره دلیل ایجاد شدن این مشکلات، گفت: مجوز واردات جوجه مرغ مادر از شهریور سال گذشته از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا تمدید نشد و همین مسئله باعث شد که ما نتوانیم در کشور در بحث واردات جوجه مرغ مادر درست عمل کنیم و حجم جوجه ریزی مرغ مادر در ماه‌های مرداد تا مهر حدود یک سوم کاهش پیدا کرد و تبعات این مسئله را هم اکنون در قیمت و کمبود مرغ گوشتی در بازار مشاهده می‌کنیم.

نایب رئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی، با اشاره به اخذ سیاست‌های حمایتی برای حل این مشکل، خاطر نشان کرد: واردات تخم‌مرغ نطفه‌دار، برای حل این مشکل در دستور کار قرار گرفته است. خوشبختانه این اتفاق در حال رخ دادن است و ما امیدواریم در کنار اهمیت حل مشکل تامین جوجه یک روزه، واردات تخم نطفه دار هم اتفاق بیفتد و مشکلات تا حدودی کاهش پیدا کند.

وی در پاسخ به این پرسش که عمده‌ترین شهرهای تولید مرغ گوشتی کجا هستند، بیان کرد: استان‌های شمالی چون گلستان، مازندران، گیلان، اصفهان و خراسان رضوی قطب‌های تولید مرغ گوشتی در کشور محسوب می‌شوند. در حال حاضر در کشور ماهیانه 115 میلیون قطعه مرغ گوشتی تولید می‌شود که این میزان جوابگوی نیاز کشور نیست.

اسدالله نژاد در پایان درباره تامین نهاده‌های دامی مورد نیاز واحدهای تولیدی، گفت: واحدهای تولیدی با مشکل نهاده‌های دامی مواجه نیستند هر چند نیاز آنها با تاخیر تامین می‌شود همانگونه که اشاره کردم عمده مشکل آنها کمبود واردات جوجه مرغ مادر است.

منبع:ایلنا
کد خبر 64ad722c91ad4c9c87874d1c85ad8a6c

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =