۰ نفر
۲۹ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۱
دکتر محمد عارفی/ رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کاشمر

خبر مصرف هورمون در تولید مرغ یکی از دغدغه های تغذیه ای مردم است که باعث می شود با نگرانی مرغ را مصرف کنند . اما آیا مصرف هورمون در پرورش مرغ گوشتی واقعیت است یا افسانه ؟

برای پی بردن به این موضوع و به منظور روشن شدن افکار عمومی شهروندان و در راستای امنیت غذایی مصرف کنندگان موارد زیر بیان می شود :

P مقایسه ی طول دروه ی پرورش ، میزان خوراک مصرفی و وزن نهایی مرغ در سال 1350 و 1394 :

سال 1350 : میزان خوراک مصرفی = 7/4 kg ، وزن زنده 2 kg در 64 روزگی

سال 1394 : میزان خوراک مصرفی = 4/3 kg ، وزن زنده 2 kg در 38 تا 42 روزگی

P نسل مرغ های امروزی با راندمان بالا در تبدیل مواد غذایی به گوشت باعث شده اند تا با مصرف جیره ی کمتری و در بازه ی زمانی کوتاه تری به وزن ایده آل جهت کشتار برسند .

P مرغ هایی که امروزه در مراکز فروش عرضه می شوند حجم عضلانی بیشتری نسبت به مرغ های 30 یا 40 سال پیش دارند .

P دلایل عدم استفاده از هورمون در پرورش مرغ :

1 - مصرف هورمون به میلیون ها قطعه جوجه عملا امکان پذیر نیست .

2 - با پیشرفت علم ژنتیک و انتخاب نژادهایی با سرعت رشد زیاد ، مرغ ها در زمان کوتاه و صرف هزینه ی کمتر به وزن بازار می رسند .

3 - با مدیریت تغذیه و استفاده از عناصر و ویتامین های مورد نیاز و برنامه ی واکسیناسیون توصیه شده و ایجاد ایمنی مطلوب تر ، سرعت رشد زیادتر شده است .

4 - با پیشرفت های ایجاد شده در مدیریت بیماری ها و تجهیزات مناسب تر ، عوامل بیماری زای بازدارنده ی رشد شناسایی و حذف می گردند .

P بنابراین با توجه به حقایقی همچون انتخاب نژادهایی با سرعت رشد زیاد ، مدیریت تغذیه ، بهداشت و مراقبت های دامپزشکی در مزارع مرغ مادر ، کارخانجات جوجه کشی و مرغداری ها و نیز مدیریت پرورش در طول دوره ی پرورشی ، ضریب تبدیل افزایش و بازدهی گوشت بهبود یافته است .

بنابراین استفاده از هورمون در دوره ی پرورشی طیور گوشتی واقعیت ندارد .
کد خبر 67f9becc8f6540fab90a522bc49dfde4

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =