کشاورزی> استانداردهای فرآیند تولید محصول سالم توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد، تدوین و تصویب شد.

مدیر دفتر خدمات فنی سازمان نظام مهندسی کشاورزی کشور با اعلام این خبر افزود: تدوین استانداردهای فرآیند تولید محصولات سالم ایران گپ بر اساس پروتکل جهانی یورو گپ و گلوبال گپ در مدت 3 سال تدوین و تصویب شد.

اسدالله ابراهیمی با بیان این که استانداردهای یاد شده برای پایش مصرف سموم کودهای شیمیایی آب و خاک و نیروی انسانی مزارع تدوین شده است، هدف از تدوین این استاندارد را استاندارد سازی فرآیند تولید محصولات با هدف تولید محصولات گواهی شده سالم، بسترسازی برای استقرار نظام پایش، گواهی و رهگیری محصولات کشاورزی، ایمنی زیستی و حفاظت از محيط زيست در فعالیت های کشاورزی، ارتقای بهداشت حرفه ای کشاورزی، ارتقاء کیفیت بهداشتی محصول تولیدی، بهبود راندمان مصرف و کاربرد نهاده های کشاورزی، دستیابی به امنیت و ایمنی غذایی، به حداقل رساندن آلودگی فیزیکی، شیمیایی و میکروبیولوژیکی محصولات عنوان کرد.

اهميت و ضرورت تدوين ضوابط و استانداردهاي كشاورزي

از آنجا که موضوع سلامت و كيفيت محصولات كشاورزي و غذايي، يكي از چالش هاي اساسي جوامع امروزي است و افزايش آگاهي مصرف كنندگان و نگراني از وجود بقاياي سموم، آفت كش ها، آنتي بيوتيك ها و ساير داروهاي دامي، كودهاي شيميايي، تركيبات هورموني، مواد نگهدارنده، فلزات سنگين و پيامدها ومشكلات ناشي از آن كه محيط زيست و سلامت جامعه را مورد تهديد قرار داده است، مصرف كنندگان به مصرف محصولات كشاورزي سالم و ارگانيك تمایل بیشتری نشان می دهند.

در این میان با توجه به اینکه توسعه مصرف كودهاي شيميايي، سبب افزايش عملكرد توليد محصولات كشاورزي گرديده است و همزمان با اين افزايش عملكرد، مشكلاتي از قبيل از بين رفتن تعادل متوازن عناصر ضروري خاك، اختلال در حلاليت و جذب عناصر غذايي خاك، آلودگي رودخانه ها و آب هاي زيرزميني، عناصر و فلزات سنگين مضر براي سلامتي انسان از قبيل كادميم، آرسنيك، كروم، سرب، جيوه و نيكل كه همراه با برخي كودهاي شيميايي وارد چرخه توليد محصولات كشاورزي و انتقال به مصرف كنندگان مي شوند، پديدار شد؛ انتظار می رود تدوین استانداردهای فرآیند تولید محصول سالم موجب افزایش استفاده تز محصولات ارگانیک و سالم شود.

لذا تولید محصولات سالم و ایمن متکی به عملیات خوب کشاورزی و کشاورزی ارگانيك كه در چند دهه اخير توجه بسياري از صاحبنظران را به خود جلب نموده است، با تغيير نگرش از تاكيد بر توليد بيشتر به سمت توليد با كيفيت بهتر، ضرورت بهينه سازي روش هاي توليد با به كارگيري دانش و آگاهي كشاورزي اكولوژيكي و تكنيك هاي غيرشيميايي به جاي نهاده هاي شيميايي محقق مي‌شود.

بهره گيري صحيح از منابع تجديد ناپذير، حفظ محيط زيست، حفظ ساختمان و حاصلخيزي خاك، تقويت عناصر غذايي، تناوب زراعي، استفاده از بقاياي گياهي و كودهاي دامي، پسماندهاي آلي، كودهاي زيستي، كودهاي سبز، كنترل بيولوژيك و غير شيميايي آفات و بيمارگرها، می تواند به عنوان روش‌هاي موجود براي توليد محصولات كشاورزي با كيفيت به لحاظ عطر و طعم و همچنين سالم و ايمن كه خطرات ناشي از تجمع تدريجي مواد شيميايي خطرناك در بافتهاي حيواني و انساني را ندارند، مورد توجه قرار بگیرد.

منبع:ایانا


کد خبر 7d014132015d45daae2c2b71d9977a36

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =