کشاورزی> اقتصادغذا - مجری بزرگترین طرح پرورش ماهی در قفس اعلام کرد: تکمیل بزرگترین طرح پرورش ماهی در قفس ایران به دلیل عدم پرداخت به موقع تسهیلات مصوب صندوق توسعه ملی با وقفه سه ساله مواجه شده است.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد غذا «فود پرس»، محمد وطن دوست عضو اتحادیه صادرکنندگان آبزیان درجمع خبرنگاران ضمن بیان این مطلب افزود: به رغم حمایت های ویژه وزیر جهاد کشاورزی و پیگیری های مکرر وی و همچنین نظر مساعد مدیرعامل بانک کشاورزی، پرداخت تسهیلات جهت تکمیل و بهره برداری از این طرح متوقف شده و میلیاردها ریال از منابع سرمایه گذاری شده در این طرح بلاتکلیف مانده است.

وی با بیان اینکه هر روز تاخیر در تکمیل این طرح زیان هنگفتی را به این مجموعه وارد می کند، افزود: برای اجرای فاز نخست این طرح تولید 12 هزار تن ماهی در نظر گرفته شده بود و با توسعه و تکمیل آن به ظرفیت 30 هزار تن در سال خواهد رسید.

وطن دوست گفت: در حال حاضر این طرح به عنوان سومین طرح بزرگ جهان و بزرگترین در خاورمیانه مطرح است و سه قسمت تکثیر، پرورش و عمل آوری را در بر می گیرد که با توجه به اهداف و سیاست های کلان کشور در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور و به ویژه استان بوشهر باشد.

مدیرعامل گروه صنعتی پلیمر بوشهر افزود: این در حالی است که مبنای اصلی اجرای این طرح برپایه صادرات بوده و با توجه به تاکید برنامه های کلی کشور بر توسعه صادرات غیرنفتی تکمیل و اجرای آن می تواند نقش موثری در تحقق این هدف ایفا کند.

وطن دوست تصریح کرد: برای اجرای این طرح بالغ بر 1000 میلیارد ریال سرمایه گذاری پیش بینی شده بود که از این میزان 30 درصد سهم سرمایه گذار و 70درصد سهم بانک کشاورزی بوده و این درحالی است که به رغم هزینه شدن کامل سهم آورده سرمایه گذار، بانک عامل هیچ اقدامی برای تزریق مانده تسهیلات مصوب بعمل نیاورده است.

وی با بیان اینکه علاوه بر این از محل تغییرات نرخ ارز نیز زیان سنگینی برای سرمایه گذار ایجاد شده است، افزود: این در حالی است که اگر تسهیلات مصوب تاکنون پرداخت شده بود، چندین مرحله تولید و برداشت از این طرح محقق می شد و بخش عمده ای از این تسهیلات نیز به موقع بازپرداخت شده بود.

مجری بزرگترین طرح پرورش ماهی در قفس افزود: این در حالی است که در زمان آغاز این طرح کشور ترکیه هیچ جایگاهی در زمینه پرورش ماهی در قفس نداشت، اما هم اکنون با تولید سالانه 400 الی 500 هزارتن انواع ماهی در قالب طرح های مشابه توانسته است بخش قابل توجهی از بازارهای جهانی را در اختیار خود قرار دهد.

وطن دوست با اشاره به مرزهای ساحلی گسترده و شرایط مطلوب کشور برای توسعه صنعت آبزیان افزود: این در حالی است که صادرات هر یک کیلو آبزیان بیش از چهار برابر همین میزان صادرات نفت برای کشور ارزآوری به همراه دارد.

وی با اشاره به تلاش های گسترده وزارت جهاد کشاورزی و شخص وزیر برای اجرایی شدن هرچه سریعتر این طرح افزود: ناهماهنگی در بانک عامل علی رغم همراهی مدیرعامل و مدیران ارشد بانک  کشاورزی موجب شده است تا این طرح عظیم با وقفه مواجه شود و از طرفی آورده سرمایه گذار نیز بر روی زمین بلاتکلیف بماند.


کد خبر d35e650359054f02827351a5276e0b5f

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناشناس ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۴
    0 0
    با سلام آقای وطن دوست بیشتر دلش برای گرفتن وام های بی حد و حصر تنگ شده و گرنه هر آدم عاقلی میدونه پرورش ماهی اونم در پشت سد خشکی مثل رییس علی دلواری طرحی باطل است. اگه راست میگن پرورش ماهی در قفس را در دریا پیاده کنن نه جایی که آب نیست