صنایع غذایی> اقتصاد غذا – رییس کارگروه صنایع غذایی اتاق ایران  در اقدامی تامل برانگیر از اخذ مابه التفاوت واردات روغن خام توسط انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران گلایه کرد.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد غذا ـفود پرس» علی شریعتی درییس کارگروه صنایع غذایی اتاق ایران در گفتگو با ایرنا گفت: از اسفندماه پارسال تاکنون برای ثبت سفارش و تامین روغن مورد نیاز مبالغی را با عنوان «عوارض برای واردات» به حساب یک شرکت خصوصی پرداخت کرده ایم تا به ما مجوز ثبت سفارش داده شود.

وی ادامه داد: بتازگی متوجه شدیم که این مبالغ دریافتی فاقد مجوز قانونی بوده و برای صنایع مربوطه زیرمجموعه ما مشکلاتی را ایجاد کرده است.

شریعتی یادآورشد: امسال در سه مرحله، نرخ عوارض برای واردات هرکیلوگرم روغن خام از 70 تومان به 350 تومان تغییر یافت و هم اکنون 150 تومان عوارض بابت هرکیلو روغن وارداتی دریافت می شود.
این اظهارات ریییس کارگروه صنایع غذایی در حالی بیان می شود که ابوالحسن خلیلی دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران نیز در گفتگویی با ایسنا اعلام کرد: اخذ عوارض از واردات روغن خام قانونی و بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار است.

وی گفت: پس از واگذاری خرید دانه‌های روغنی از سوی وزارت جهاد کشاورزی به انجمن روغن نباتی، کارگروه ستاد تنظیم بازار مصوب کرد که برای جبران ضرر و زیان کشاورزان، کیلویی 70 تومان عوارض از واردات روغن خام اخذ و به تولیدکنندگان پرداخت شود که تاکنون بر این اساس عمل شده است.

خلیلی افزود: دلیل ورود و پیگیری سازمان بازرسی کشور نیز این بوده که مسئولان این سازمان معتقدند که باید مصوبه ستاد تنظیم بازار در خصوص اخذ عوارض واردات روغن خام در شورای اقتصاد نیز به تصویب می‌رسید اما اخذ این عوارض از سوی انجمن روغن نباتی کاملا قانونی و بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار انجام شده است.
دبیر انجمن روغن نباتی با بیان اینکه عوارض اخذ شده از واردکنندگان روغن خام به تولیدکنندگان دانه‌های روغنی پرداخت شده است، اظهارکرد: از ابتدای امسال تاکنون حدود 129 هزار تن انواع دانه‌های روغنی از کشاورزان خریداری شده است که می‌توان به حدود 44 هزار تن کلزا، 2000 تن گلرنگ، 82 هزار تن سویا و 1000 تن دانه آفتاب‌گردان اشاره کرد.

این اظهارات رییس کارگروه صنایع غذایی ایران در حمله به صنعت روغن نباتی ازاین رو جای تعجب دارد که پس از گذشت بیش از 10 ماه از اجرای اخذ مابه التفاوت و بعد از انتشار خبر خبرگزاری مهر که متن آن شباهت بسیار زیادی به اظهارات رییس کارگروه صنایع غذایی دارد به یکباره به گوش می رسد در حالی که به نظر می رسد  اهالی صنعت غذا باید به صورت یکپارچه و متحد به رفع مشکلات و اختلافات بپردازند، و در صورت مشاهده مواردی بر خلاف مصلحت صنعت غذا منتقد سیاست ها و تصمیمات ستاد تنظیم بازار به خصوص در دوره گذشته مدیریتی و همچنین تصمیمات وزارت جهاد کشاورزی باشند نه اینکه بر علیه یکدیگر موضع گیری کنند.

گفتنی است چندی پیش نیز تعدادی از انجمنهای صنایع غذایی در سربرگ کانون انجمنهای صنایع غذایی، مواضع تندی در خصوص انجمن روغن نباتی به عنوان یکی از اعضای با سابقه کانون اتخاذ کرده بودند.
کد خبر 1fe147a8236b42ff98cb3cd9a49be91f

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مسعود بختيارى ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۲
    4 1
    با درود، بنده در اين مورد خاص چون اطلاع كامل از جزييات آن ندارم، نمى توانم نظر دهم؛ اما آنچه را كه لازم به عرض مى دانم اين است كه اتحاد، اتفاق و انسجام بين تشكلها و گروه هاى مختلف صنايع غذايى امروزه بيش از پيش ضرورت دارد بويژه اينكه همه روزه شاهد حمله ها و هجمه هاى ناروايى از سوى برخى نهادهاى دولتى به بدنه صنعت و توليد كشور هستيم. لذا بر ماست تا با حفظ وحدت و يكپارچگى، آثار اين آسيب ها را به حداقل برسانيم؛ نه اينكه خداى نكرده خود با دست خويش، جايگاه خود را تضعيف كرده و مرتبه خويش را تنزل دهيم. چنانچه اختلاف نظرى نيز وجود داشته باشد كه البته امرى كاملا طبيعى است، بهتر است با گفتمان و حفظ سعه صدر و همدلى، آنرا بين خود حل و فصل نماييم. زنهار كه با كوبيدن بر طبل تفرقه و تشتت راه بجايى نخواهيم برد!
  • کارشناس ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۳
    8 2
    با سلام همانطور که دبیر محترم انجمن چیپس و اسنک فرمودند اخذ مابه التفاوت بدون مصوبه شورای اقتصاد که از اول سال 93 دریافت می شود غیرقانونی و رانت می باشد . اگر جهت حمایت از تولید داخل مکانیسم شفاف بود دیگر کسی در پی سهمیه و این جور مسایل نبود.
  • خریدار ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۳
    7 2
    معلومه که رانت هست وگرنه همه به دنبال سهمیه پالم نبودند
  • مطلع ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۳
    8 2
    اخذ مابه التفاوت بدون مصوبه شورای اقتصاد غیر قانونی می باشد و باید با کسانی هم که آن زمان در پی تصویب این طرح بودند برخورد لازم صورت پذیرد
  • صنعتگر ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۳
    5 0
    اگر قیمت روغن پالم و سویا برابر بشود دیگر کسی به دنبال مصرف پالl و سهمیه و این جور چیزها نمی رود و دعواها هم تمام می شود. چرا مسئولین این قدر دیر ورود کردند از فروردین این مابه التفاوت دارد دریافت می شود ،مسئولین رسیدگی کنند.