سرمایهگذاری انجامشده در بخش قارچ خوراکی بیش از 10 هزار میلیارد تومان است که برای 18 هزار و 600 نفر اشتغال مستقیم و برای 13 هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، رییس هیأت مدیره انجمن صنفی پرورشدهندگان قارچ خوراکی در ششمین همایش علمی کاربردی قارچهای خوراکی ایران گفت: در سال 1370 تولید قارچ در کشور حدود 300 تن بود، در حالی که در سال 1391 به 93 هزار تن رسیده است.
محمدحسن افشار افزود: سرانه مصرف نیز از سال 1370 تاکنون از افزایش قابل توجهی برخوردار بوده، بهگونهای که سرانه تولید که به مصرف میرسید، از نیم گرم به 1.2 کیلوگرم افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: امکان تولید کشت از دمای 18.5 تا 50 درجه سانتیگراد امکانپذیر است، بنابراین هیچ محدودیتی برای تولید وجود ندارد.
افشار ادامه داد: طبق آمار فائو، از بین 196 کشور مستقل جهان، ایران رتبه هشتم تولید قارچ را دارد که با وجود تکنولوژیهای جدید، این رقم ارتقاء بیشتری خواهد یافت.
متوسط تولید قارچ به 16.5 کیلوگرم رسید
رییس هیأت مدیره انجمن صنفی پرورشدهندگان قارچ خوراکی میزان متوسط تولید را از پنج کیلوگرم به 16.5 کیلوگرم اقدامی مؤثر برشمرد و تصریح کرد: راندمان تولید قارچ به 20 درصد وزن کمپوست واردشده به سالنها نیز افزایش یافته است.
وی یادآور شد: ایجاد واحدهای تولیدی قارچ میتواند اشتغال مستقلی را در بخش ایجاد کند و صرفهجویی ارزی مناسبی را حاصل کند.
افشار تأکید کرد: حجم سرمایهگذاریهای انجامشده در بخش قارچهای خوراکی بیش از 10 هزار میلیارد تومان برآورد شده است که برای 18 هزار و 600 نفر از جوانان کشور اشتغال مستقیم و برای 13 هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است.
کد خبر 26076
نظر شما