ابوالحسن خلیلی - عضو هیات مدیره و دبیر خانه صنعت و معدن استان تهران

این روزها به دنبال تنش های سیاسی فی مابین کشور جمهوری اسلامی ایران با عربستان سعودی و آتش افروزهای منطقه ای آل سعود، موضوع سلامت محصولات کشاورزی صادراتی به کشورهای حاشیه خلیج فارس در فضای مجازی مطرح و وسواسان خیره سر با طرح موضوعاتی، جنجال آفرینی جدیدی را بر علیه کشور ما مطرح کردند.


فارغ از اینکه آزمایشات صورت گرفته بر روی هندوانه های صادراتی، اخبار منتشر در فضای مجازی را کذب محض دانسته و بر سلامت کالای صادراتی ایران مهر تأئید نهاده است ولی در این زمینه چند نکته قابل توجه است:

1- در طول یکسال گذشته وزیر محترم بهداشت و ریاست محترم سازمان غذا و دارو سعی کامل و وافر داشته اند که در اذهان مردم کشور خود صنعت هراسی و ترس از محصولات غذائی تولید داخل را گسترش دهند.

موضوع استفاده از روغن پالم در صنعت لبنیات، اختلاف نظر برسر استفاده، استفاده از خمیر مرغ، باقیمانده سموم و آلاینده های شیمیائی در محصولات کشاورزی و استفاده از هورمون در تولید مرغ در کشور، همه و همه از جمله مواردی هستند که در یکسال گذشته بارها و بارها از طریق جراید و وسایل ارتباط جمعی، در بین مردم پخش و ابهامات فراونی را برای مردم بوجود آورده است.

2- رئیس کمیسیون بهداشت مجلس جناب آقای دکتر شهریاری نیز در این بین، هراز چند گاهی با اظهارات خود، بازار شایعات مرتبط با عدم سلامت تولیدات موادغذائی را داغ تر و مسئولین و متولیان تولید مواد غذائی را به تقلب و عدم صداقت متهم کردند.

3- سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی به موجب قانون وظیفه تدوین ضوابط ونظارت بر اجرا را بر عهده دارند:

بدون شک تولید بدون ضابطه و تقلب در تولید در همه جا دنیا وجود داشته و کشور ما نیز جدای از این واقعیت نمی باشد که اگر غیر از این بود و تقلبی صورت نمی گرفت، وجود دستگاههای نظارتی بی مفهوم می گردید.

4- در طول یکسال گذشته وزارت بهداشت و علی الخصوص شخص وزیر بهداشت، در عوض استفاده از تریبون های صداو سیما و مطبوعات برای اطمینان بخشی به مردم درخصوص نظارت بر فراورده ها ی غذایی، مسیر بیان مشکلات و صنعت هراسی مردم را در پیش گرفته اند، بدون شک اگر از فرصت رسانه ملی برای آگاهی رسانی درخصوص چگونگی نظارت بر فرآورده ها و استمداد از مردم برای مشارکت در کنترل تولیدات در سطح عرضه و اعلام به مراکز نظارتی بهره گیری می شد، بی هیچ تردیدی مسیر سلامت مردم و اعتبار بخشی به تولید کنندگان کیفی و با شناسنامه همواره تر و راحت تر طی می شد.

باور داشته باشیم که آنچه امروز درخصوص هندوانه ایرانی در کشورهای حاشیه خلیج فارس با آن روبرو هستیم، ریشه در کم کاری های وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد داشته و ما همگی مقصرین اصلی آن هستیم.

کد خبر 503edbe5c19340e5b87e7a99a4772c46

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =