مواد غذایی> معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، گفت: فعالیت در زمینه قاچاق‌ دام زنده به دلیل وجود اختلاف قیمت بین گوشت تولید داخل و خارج تعیین کننده قیمت است و این موضوع باعث شده تا قیمت گوشت تولید داخلی افزایش پیدا کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از خانه ملت، علی اکبر مهرفرد معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز و نشست امروز کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در این زمینه، گفت: با دعوت رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نشستی با حضور همکارانی از دولت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان دامپزشکی در خصوص افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار برگذار شد.

حدودا ۲۰ درصد از نیاز گوشت کشور از طریق واردات تامین می‌شود

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بحران به وجود آمده در وضعیت ارزی کشور ناشی از تحریم ظالمانه آمریکا است که در هر بخشی به شکلی خود را نشان می‌دهد، تصریح کرد: ۸۰ تا ۸۵ درصد از نیاز کشور به گوشت قرمز از طریق تولیدات داخلی و حدودا ۱۵ تا ۲۰درصد آن از طریق واردات با ارز ۴ هزار و ۲۰۰تومانی تامین می‌شود.

مهرفرد با تاکید بر اینکه تا کنون بیش از سال گذشته گوشت وارد کشور شده و ارز بیشتری نیز در مقایسه با سال گذشته در این زمینه هزینه شده است، عنوان کرد: فعالیت در زمینه قاچاق‌ دام زنده به دلیل وجود اختلاف قیمت بین گوشت تولید داخل و خارج تعیین کننده قیمت است و این موضوع باعث شده تا قیمت گوشت تولید داخلی افزایش پیدا کند.

تمهیدات ویژه دولت و مجلس برای جلوگیری از قاچاق دام زنده

وی با اشاره به اینکه تمهیداتی در مجموعه دولت و مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است تا در سیاست‌های موجود تغییراتی را ایجاد کنیم و گوشت‌های وارداتی به گروه‌های هدف تخصیص پیدا کند و همچنین مبارزه جدی تری با قاچاق دام زنده صورت بگیرد، ادامه داد: مبادی واردات دام از کشورهای همسایه باید بیشتر و کشتارگاه‌های داخلی فعال ‌تر شوند تا در این دوره زمانی کوتاهی به تعادل کافی دست پیدا کنیم.

امکان به صفر رساندن قاچاق دام زنده وجود ندارد

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص اینکه امکان کنترل میزان قاچاق دام زنده وجود دارد یا خیر، گفت: در کشوری مانند ایران که مرزهای گسترده‌ای دارد می‌توان با قاچاق دام زنده و گوشت مبارزه کرد اما نمیتوانیم آن را به صفر برسانیم؛ اخیرا دستورالعملی در حال ابلاغ است تا تردد دام به مناطق مرزی را کنترل و میزان قاچاق را کاهش دهد.

وی با اشاره به اینکه اگر میزان واردات گوشت قرمز گرم گوسفندی کافی باشد در تمامی نقاط کشور توزیع می‌شود، ادامه داد: به دلیل اینکه گوشت گرم گوسفندی به روز وارد می‌شود امکان تنظیم و ثابت نگه داشتن میزان واردات آن وجود ندارد، زمانی‌ که حجم واردات گوشت گرم گوسفندی کافی نباشد تنها در شهرهای بزرگ توزیع می‌شود زیرا کاهش قیمت در شهرهای بزرگ تاثیر خود را بر شهرها کوچک می‌گذارد.

مهرفرد اضافه کرد: یکی از موضوعات مهم مورد بحث این است که تحت هر شرایطی گوشت قرمز در اختیار اقشار آسیب پذیر و گروه‌های هدف تعیین شده توسط تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار بگیرد.

دام مولد سه برابر قیمت بازار از دامداران به منظور قاچاق خریداری می‌شود

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در پایان با تاکبد بر اینکه این نگرانی در خصوص خروج دام مولد وجود دارد و قاچاق اینگونه از دام می‌تواند در آینده تولید کشور را با خطر مواجه کند، خاطر نشان کرد: مشخص نیست که خریداران دام مولد زنده اهداف سیاسی دارند یا خیر اما سه برابر قیمت بازار دام مولد از دامدار خریداری و از کشور قاچاق می‌شود.


کد خبر c7510b63fef0418c9c4ba5a4b32a9607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =