۰ نفر
۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۵
کشاورزی> رئیس کمیسیون تخصصی چای فدراسیون صنایع غذایی گفت: سازمان استاندارد به صورت سلیقه ای از سه ماه پیش جلوی واردات چای به کشور را گرفته و اکنون ۱۰۰۰ تن چای در گمرک معطل ترخیص است.

احمدرضا بخشی رئیس کمیسیون تخصصی چای فدراسیون صنایع غذایی اظهار داشت: سه ماه است که سازمان استاندارد جلوی ورود چای تمام شرکتها را به دلیل آیین نامه جدید گرفته است و بیش از هزار تن چای که باید نیاز کشور را در ایام پایانی سال و دو ماهه ابتدایی سال آینده تامین کند، در گمرک باقی مانده است.

وی افزود: اکنون حداقل هزار تن بار در گمرک مانده و در صورت عدم رفع مشکل در روزهای آینده ممکن است این عدد 10 برابر شود  زیرا همه شرکتها در زمان ترخیص با این مشکل مواجه می شوند.

رئیس کمیسیون تخصصی چای فدراسیون صنایع غذایی ادامه داد: سازمان استاندارد، دچار سلیقه محوری شده  و متاسفانه این رویکرد موجب  اخلال در روند واردات و ترخیص کالاهای اساسی شده است.

وی افزود: این امر منجر به هزینه های دموراژ چند صد ملیون تومانی نیز شده که در نهایت مصرف کنندگان نهایی یعنی  مردم  باید این هزینه های اضافی را پرداخت کنند.
وی تصریح کرد: بیش از ٨ سال است که چای خشک طبیعی با همان کیفیت و روال وارد کشور ما و صدها کشور دیگر در 5 قاره جهان می‌شود و سیستم تولید و بسته بندی و عرضه دیگری ندارد، اما به یکباره  تمام چای های وارداتی بازرگانان و برند های داخلی به دلیل اعمال سلیقه شخصی در سازمان استاندارد، در گمرک می مانند.

این مقام مسئول ادامه داد: شرکت های بازرسی مورد تایید سازمان استاندارد در مبدا و قبل از واردات شرایط بسته بندی و سلامت چای ها را تایید کرده بودند اما اکنون بعد از ورود محموله ها به گمرکات  کشور، سازمان استاندارد بدون اینکه ایراد بهداشتی از وارد کنندگان بگیرد اعلام می کند که چرا نام برندهای داخلی بر روی بسته های چای نوشته شده است.

وی با بیان اینکه نوشتن نام شرکت های واردکننده روی محصول، امر رایج و برای شناساسی تاجران و صاحب کالا در بازار است گفت: اگر قرار به هر گونه اعمال سلیقه یا اجرای قانون جدیدی  است، سازمان استاندارد باید با شرکت‌های بازرسی که زیر مجموعه این سازمان هستند در جهت اعمال سلیقه اقدام می نمود تا کالا در مبدا به گونه ای که کارشناسان استاندارد توقع داشتن حمل می‌شد.

‌وی افزود: از آنجا که شرکت‌های واردکننده ملزم به قرارداد با شرکت‌های بازرسی زیر مجموعه استاندارد هستند لذا مسئولیت این امر برعهده خود سازمان و شرکت‌های بازرسی مورد تأیید سازمان ملی استاندارد است.

رئیس کمیسیون تخصصی چای فدراسیون صنایع غذایی اظهار داشت: سازمان استاندارد اقدامات خوبی برای استاندارد سازی محصولات دارد  اما برای اجرای این قوانین نیاز به کارشناسان تخصصی است که در این زمینه می توان از تشکل تخصصی ما کمک بگیرد.

منبع:تسنیم
کد خبر ee0b7b4ca3044a84b5c63765a85fe4e3

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =