مواد غذایی> با وجود اینکه وزیر جهاد کشاورزی در سال گذشته به دلیل اشباع بازار، برممنوعیت ثبت سفارش و جلوگیری از واردات برنج تاکید کرد اما این ممنوعیت کارایی لازم را نداشته و منجر به قاچاق این محصول در کنار واردات رسمی ۱۴۹ هزار تنی شده است.


با وجود اینکه مسئولان وزارت جهادکشاورزی از سال گذشته برممنوعیت واردات برنج تاکید داشتند، در دو ماه ابتدای سال جاری 149  هزار تن برنج خارجی به صورت قانونی و از مرزهای کشور، اما از طریق ثبت سفارش سال‌های گذشته وارد شده است.
واردات بی ضابطه برنج به همین جا ختم نمی‌شود، زیرا دبیر انجمن وارد کنندگان برنج در این زمینه عقیده دارد که بعد از محدود شدن ثبت سفارش برنج، ورود غیرقانونی و قاچاق آن ازسال گذشته آغاز شده و در اردیبهشت ماه امسال گسترش یافته است به طوری که تنها در این ماه 30 هزار تن برنج به صورت قاچاق به کشورآمده واین  وضعیت در خرداد نیز ادامه دارد.

100 هزار تن برنج دیگر در تیر ماه به کشور وارد می شود


مسیح کشاورز افزود: نامه‌ای در خصوص افزایش قاچاق برنج دراختیار معاون اول رئیس جمهور قرار گرفته و شرایط موجود شرح داده است تا به نحوی از واردات غیر قانونی برنج به کشور که هیچ گونه نظارتی بر آن وجود ندارد جلو گیری به عمل آید.

وی با بیان اینکه دو گونه ثبت سفارش برنج درکشور وجود دارد ،گفت: در صورتی که برای ثبت سفارش مورد نظر ال سی باز شده باشد 18 ماه فرصت واردات دارد درغیر این صورت ظرف مدت شش ماه باید به کشور آید و برخلاف ادعاها، ثبت سفارش‌های برنج مانند چک سفید امضا نیست.
دبیر انجمن وارد کنندگان برنج با بیان اینکه اظهار نظرها درخصوص واردات برنج دقیق نیست، ادامه داد:  معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی اخیرا در خبری که در سامانه اطلاع رسانی این وزارتخانه نیز منتشر شده، ممنوعیت ثبت سفارش برنج را اسفند ماه سال گذشته اعلام کرده‌اند در حالی این ممنوعیت از آبان ماه سال گذشته برقراراست.

وی یادآورشد: از 149 هزارتن برنج وارداتی سال جاری تنها 70 هزار تن آن مربوط به بخش خصوصی بوده و مابقی آن توسط دولت و برای تامین ذخیره احتیاطی خود وارد شده است.
وی درباره واردات برنج توسط بانک‌ها نیز گفت: بعد از انتشار خبر واردات برنج توسط شرکت‌های وابسته به بانک‌ها توسط خبرگزاری تسنیم، این شرکت‌ها برای خروج سرمایه خود از این بازار به تکاپوافتاده‌اند.
کشاورز در پایان اظهار داشت: به دلیل اینکه شرکت‌های وابسته به بانک‌ها با اسامی متفاوتی تقاضای خود را برای ثبت سفارش برنج ثبت می‌کنند، وزارت جهاد کشاورزی به راحتی قادر به تشخیص آنها نیست و تقاضای مضاعفی به بازار تحمیل می‌کنند.

ممنوعیت بی اثر ثبت سفارش برنج

دبیر انجمن تولید کنندگان برنج ایران نیز گفت: درسال 93 با توجه به ثبت سفارش‌های موجود  910 هزار تن برنج وارد شد.
جمیل علیزاده شایق اظهار داشت: بر اساس توافقات انجام شده قرار بر این بود که این رقم(910 هزار تن) برای کسری سال 94 مورد استفاده قرار گیرد و دیگر شاهد واردات در این سال نباشیم، اما این توافق زیر پا گذاشته شد.
وی با اشاره به اینکه، علاوه بر اختلاف نظر بین وزارت صنعت و کشاورزی این تناقضات در بدنه وزارت جهادکشاورزی نیز نمایان شده است افزود: به تازگی وزیر با یک چرخش اعلام کرده که برای تامین کسری برنج درسال جاری نیز باید واردات داشت، درحالی که معاون زراعت بر ممنوعیت واردات تاکید دارد.

شایق با تاکید براینکه در سال جدید نباید واردات برنج انجام می‌شد، گفت: با وجود ممنوعیت واردات برنج در سال جاری ، این محصول با تمدید شدن ثبت سفارشات سال‌های گذشته به کشور آمد و ممنوعیت واردات عملا بی اثر شد.


منبع:تسینم
کد خبر f29d5fffb4a64d4783ac832322a062f8

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =