فود پرس - در حال حاضر طبق ضوابط بهداشتی موجود درکشورمان، استفاده از هر گونه رنگ مجاز و غیر مجاز خوراکی سنتتیک(مصنوعی) در انواع بستنی و کلیه مواد بکار رفته در آن ممنوع است.
دکتر ابراهیم جوان، دبیر انجمن صنفی مسئولین فنی آزمایشگاه های غذا و داروی ایران در گفت و گو با خبرنگار ما ضمن اعلام این مطلب و با اشاره به افزایش مصرف انواع بستنی در فصل گرما خاطر نشان کرد: تولیدکنندگان انواع بستنی و همچنین مراکز تهیه و عرضه بستنی های سنتی تنها می توانند از رنگهای طبیعی خوراکی مانند  بتاکاروتن، آنتوسیانین، کلروفیل، زعفران، رنگهای قرمز چغندر و سایر رنگهای طبیعی ذکر شده در استاندار ملی ایران شماره 740  و باتوجه به حد اکثر میزان دریافتی روزانه قابل قبول برای آنها در تهیه انواع بستنی یخی میوه ای، بستنی شیری میوه ای، بستنی میوه ای طعم دار و همچنین در روکش انها متناسب با طعم یا نوع میوه مصرفی  استفاده کنند.
 وی با ذکر اینکه تشخیص نوع رنگهای مصنوعی مجاز و غیر مجاز در بستنی و سایر مواد خوراکی و آشامیدنی در آزمایشگاههای غذا و دارو امکان پذیر است به مخاطرات بهداشتی استفاده از رنگهای مصنوعی اشاره کرد و گفت: رنگهای مصنوعی موادی هستند که در نتیجه سنتز مواد آلی به دست می آیند واکثر این رنگها از نظر مصرف در غذای انسان قابل قبول نبوده به نحوی که از میان طیف گسترده رنگهای مصنوعی، تنها استفاده از 7 نوع آنها در برخی از صنایع غذایی و آن هم به مقدار محدود و تحت نظر مسئول فنی کارخانه  مجاز شناخته شده است.
 وی یاد آور شد: براساس تحقیقات به عمل آمده توسط پژوهشگران انگلیسی و همچنین مقاله منتشر شده در مجله لانست در سال 2007، مصرف مواد غذایی حاوی رنگهای مصنوعی مجاز در کودکان بالای سه سال باعث بیش فعالی و ناراحتی های گوارشی و پوستی  شده است. همچنین پژوهش  انجام شده در کشور ژاپن نشان داد که استفاده از رنگهای مصنوعی و حتی برخی از رنگ های طبیعی سبب مهار آنزیم های متابولیزه کننده داروها و سموم در کبد می شود و دفع آنها را دچار مشکل می کند.                                                           
کد خبر 19654

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =