فود پرس - موجودی شکر در انبارهای جهان ،برای سومین سال پیاپی در حال افزایش است، این طولانی ترین دوره مازاد تولید شکر در یک دهه گذشته به شمار می رود.
رشد تولید این فرآورده در برزیل و استرالیا از یکسو و افت واردات آن به پایین ترین سطح از سال 2008 تا کنون از سوی دیگر ،به مازاد تولید شکر انجامیده است.
طبق پیش بینی سازمان بین المللی شکر مازاد تولید شکر طی یک سال آغاز شده از یکم اکتبر ، از 9/5 میلیون تن فراتر می رود ، که از مصرف شش ماهه شکر آمریکا بیشتر است.در این راستا عرضه جهانی این فرآورده شامل موجودی فعلی انبار ها به بالاترین سطح خواهد رسید.از این رو نرخ پیش فروش شکر خام در نیویورک تا پایان سال جاری میلادی ممکن است با 9 درصد کاهش به هر پوند 18 سنت برسد.
یادآور می شود از فوریه سال 2011 که قیمت شکر به نقطه اوج خود یعنی هر پوند 08/36 رسیده بود، تا کنون 45 درصد از قیمت آن کاسته شده است.کشت وسیع نیشکر در روسیه و تایلند از عوامل پیدایش مازاد تولید شکر است.افت قیمت شکر به شرکت های تولید کننده مواد غذایی مانند نستله کمک می کند تا از هزینه تولید خود بکاهند.به عقیده کارشناسان مازاد تولید شکر،باز هم بیشتر می شود، زیرا در شرایط کمبود تقاضا ،بر موجودی انبارها افزوده می گردد.تولید جهانی شکر در سال جاری با رشد 3/2 درصدی به 4/177 میلیون تن خواهد رسید،در حالی که تقاضا با 9/1 درصد افزایش از 5/171 میلیون تن فراتر نمی رود.
کد خبر 21226
نظر شما