در بین جمعی دوستانه از خبرنگاران تهران از غذایی ابتکاری با استفاده از دانه های کینوا Quinoa در رستوران ایسترن پالاس رونمایی شد.

منشاء کینوا آمریکای جنوبی در نواحی کوهپایه  رشته کوه های آند و مناطق خواستگاه سیب زمینی و لاما در بوليوي، پرو و شيلي است. این گیاه بیش از 5000 سال به طور مدوام مورد تغذيه مردم آن مناطق بوده و در زبان اینکا به معنای دانه مادر می باشد که به خاویار سبزی و برنج اینکا نیز معروف است.

کینوا همواره در طول نسل ها به عنوان غذای اساسی مردمان آن مرز و بوم از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. طی سال های اخیر بیشتر در کشورهای آمریکای جنوبی مانند اکوادر، کلمبیا و آرژانتین و همچنین آمریکای شمالی و کشورهای اروپایی تحقیقات و کشت این گیاه ارزشمند افزایش یافته است.

موسس رستوران ایسترن پالاس آقای حسین زنجانی که خود سر آشپز این رستوران نیز می باشد طرح ابداعی این غذا را برای ذائقه ایرانی ارائه داده و تنها رستورانی در خاورمیانه به شمار می رود که این منوی غذایی حامی محیط زیست را در لیست غذاهای خود گنجانده است.



این رستوران با طرحی خاورمیانه ای دارای سردرب ورودی می باشد که به شما حس ورود به یک موزه هنری را می دهد، فضاهای طراحی شده در این رستوران الهام گرفته از هنر سرزمین های خاورمیانه بوده و معمار داخلی این رستوران، علی ماهی صفت سعی نموده با حفظ اصالت یک اثر هنری شرقی فضایی الهام بخش را برای همگان مهیا سازد.


برای بازدید و استفاده از این رستوران می توانید با شماره 88885456 تماس حاصل فرمایید و یا به سایت Easternpalace.ir مراجعه کنید.

آشنایی باطراحی ویژه

علی ماهی صفت، طراح جوانی که در رشته گرافیک و معماری داخلی تحصیل کرده و همواره در تمامی آثارش تاثیر متقابل این دو هنر به خوبی مشهود است. در آثار این طراح آشنایی و علاقه او به هنر ایران به وضوح مشخص است تا جایی که در خیلی از پروژه ها این مهم از علاقه به تخصص تبدیل شده و برای ایجاد طرح و فضای بهتر تحقیقات وسیعی در مورد هنرهای اصیل و سنتی ایران از جمله معماری سنتی، گچبری ، کاشیکاری، فلز کاری، چلنگری،آینه کاری. شیشه گری، نجاری و ... بسیاری از هنرهای ایران انجام داده و مجموعه و هنرمندان مطرحی را در این زمینه گردآوری کرده است.



علی ماهی صفت ، طراح جوانی که در رشته گرافیک و معماری داخلی تحصیل کرده و همواره در تمامی آثارش تاثیر متقابل این دو هنر به خوبی مشهود است. در آثار این طراح آشنایی و علاقه او به هنر ایران به وضوح مشخص است تا جایی که در خیلی از پروژه ها این مهم از علاقه به تخصص تبدیل شده و برای ایجاد طرح و فضای بهتر تحقیقات وسیعی در مورد هنرهای اصیل و سنتی ایران از جمله معماری سنتی، گچبری ، کاشیکاری، فلز کاری، چلنگری،آینه کاری. شیشه گری، نجاری و ... بسیاری از هنرهای ایران انجام داده و مجموعه و هنرمندان مطرحی را در این زمینه گردآوری کرده است. در مجموعه رستوران ایسترن پالاس داستان چیز دیگری است. به دلیل نوع غذای این رستوران که سبک خاورمیانه می باشد طراحی دارای پیچیدگی بیشتری بود. طراحی داخلی و هویت سازمانی این مجموعه باید در هنرهای ایران ، عرب و ترک مشترک می بوده و هویت  آثار خاورمیانه در کار حفظ می شد. همچنین میبایست رنگ هایی برای این مجموعه در نظر گرفته می شد که در این سه فرهنگ مشترک بوده و همنشیی خوبی داشته باشد. پس از بررسی بیش از ٧ چارت رنگی مشترک، رنگ سفید به عنوان پاکی و روشنایی، رنگ طلایی نماد جلال و شکوه و رنگ لاجوردی به عنوان مکمل و کنتراست سفید و طلایی انتخاب گردید.




اولین قدم انتخاب نقش و بافت سازمانی برای این مجموعه بوده که با بررسی نقوش سنتی هنرهای منطقه به فرم گره چینی چوب ایرانی که در فلزکاری اعراب و معماری ترک نیز مشترک است به تایید نهایی رسید و شمسه ١٢گوش ایرانی در وسط این گره به عنوان  نشانه رستوران به همراه خط دستونیس کتابت با قلم طراحی شد.
در تمامی طرح های هویت سازمانی رستوران از جمله کارهای گرافیک ، بسته بندی، تبلیغات ، مدیا های اجتماعی همه با همین هویت یکسان طراحی شد و در معماری داخلی نیز طراحی بافت دیوار، نقش درب ها ، بافت شیشه نرده ها ، کاور تاسیسات ، ساخت پنل های نور مخفی و ... دیده می شود.

استفاده از این نقش به اینجا محدود نشد بلکه به پیشنهاد علی ماهی صفت  به طراح لباس برجسته کشور" سرکار خانم آنا ثانی"  از این نقش در پارچه لباس و دکمه های آن استفاده هنرمندانه ای شد.

در فضای معماری داخلی رستوران طراح در نظر داشت همانند معماری اصیل منطقه ، قسمت ورودی ( هشتی قدیم) برای رستوران طراحی کند که میهمان به یکباره وارد فضای اصلی نشود و با مقدمات طراحی داخلی در قسمت ورودی آماده نشستن در فضای اصلی گردد.
علی ماهی صفت دیوار اصلی رستوران را از رواق های قدیم ایران با طاق قوسی شکل طراحی کرده که با طاق هلالی عرب و گرد ترک وجه اشتراک بیشتری دارد تا طاق جناقی معماری سنتی ایران. استفاده از مقرنس گچبری که جزو هنرهای قدیم ایران و منطقه است به عنوان ابزار اتصال سقف و دیوار و استفاده از بافت آجر که نماد اصلی معماری است بر روی دیوار حسی شرقی به فضایی مدرن بخشیده. کاشیکاری های طرحدار شرقی به صورت لچکی در سنگ کف و قرنیز های لاجوردی یک دستی سفید فضا را شکسته و کنتراست معقولی بین روشنایی فضا بوجود آورده.




خط زیبای شکسته نستعلیق استاد ساسان ابوالقاسمی  با اجرای برجسته و ورق طلا  برروی پتینه ابروباد یکی از دیوارهای رستوران از دیگر جلوه های چشم نواز طراحی این رستوران می باشد که با چراغ های برنجی مشبک ایرانی که نماد فلزکاری و هنر سلجوقی و صفویه ایران است زیبایی دوچندانی پیدا کرده.
آینه های تراشدار آبی ، قاب آینه خاتم ، سنگ مرمر و آجر سفید ، جلای ورق طلا و ... همگی در کنار معماری مدرن و مینیمال شده خاورمیانه یادآور هنرهای بومی و ملی ایران عزیز می باشد که به جا و معقول به درستی کنار هم نشسته تا فضایی دلسب حاصل گردد.
اما  وجه تمایز این رستوران با فضا های دیگر طراحی نمای فوق العاده آن است که با ایده و فلسفه هنری علی ماهی صفت و اجرای استادانه هنرمند مطرح کشور آقای علیرضا آستانه با خط شکسته نستعلیق ایرانی با شعری از خیام نیشابوری از جنس ورق آهن با پوشش مخصوص فضای خارجی در خور فضای این مجموعه اجرا شده. این طراحی نما در خاورمیانه مشابهی با این عظمت ندارد و اولین بار با وسعت ١٣٠ متر مربع این اثر هنری خلق و اجرا شده است.



علی ماهی صفت همواره به کارگروهی در طراحی هایش اعتقاد داشته و تخصص محوری را رکن اصلی کار قرارداده تا با تلاش و هنر همه متخصصان یک اثر فاخر اجرا شود. در این پروژه مهندس مجتبی حیدری کارشناس عمران، مهندس احسان ناصرترابی کارشناس مرمت بناهای ایرانی و ادبیات ، مهندس مجید ملاح کارشناس معماری در کنار هنرمندان و متخصصانی که پیشتر نام برده شد تیم ماهی دیزاین را همراهی کرده اند.

تلفن: 56 54 88 88 (021)

نشانی: تهران، بلوار آفریقا، خیابان دستگردی (ظفر)، نرسیده به خیابان ولیعصر (عج)، پلاک 299
 
                 
کد خبر 2264eccc23cb4382a957a7e61df66a23

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =