مواد غذایی> یک مقام مسئول گفت: قاچاق گندم به صورت آرد به کشورهای همسایه با توجه به بالا بودن قیمت گندم و آرد در آنجا، این روزها برای سودجویان بسیار مقرون به صرفه شده است.

به گزارش صدا و سیما، عطاء الله هاشمی اظهار داشت: در یک سال گذشته تولید گندم حدود ۱۴ میلیون تن بوده که ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تُن آن را دولت خرید تضمینی کرده است که به این ترتیب میان تولید و خرید تضمینی گندم فاصله حدود ۴ میلیون تنی وجود دارد. این تفاوت سطح تولید و خرید تضمینی چند علت عمده دارد اول اینکه برخی کارخانجات تولید آرد بدون ثبت در سامانه دولتی اقدام به خرید گندم از کشاورزان می‌کنند و به این ترتیب آمار آن به صورت رسمی ثبت نمی‌شود.

وی ادامه داد: علت دیگر به قیمت خرید تضمینی گندم باز می‌گردد که برای کشاورزان جذاب نیست و آنان در برخی مواقع ترجیح می‌دهند که گندم را به جای فروش به دولت به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار دهند، زیرا با توجه به افزایش قیمت نهاده‌های دامی در یکسال گذشته قیمت گندم برای تولیدکنندگان نسبت به نرخ خوراک دام و طیور ارزان‌تر شده است.

هاشمی تاکید کرد: همچنین از قاچاق گندم به صورت آرد به کشورهای همسایه هم نمی‌توان گذشت که با توجه به بالا بودن قیمت گندم و آرد در کشورهای همسایه این روزها برای سودجویان بسیار مقرون به صرفه شده است.

وی گفت: نیاز گندم در بخش صنعت، بین دو و نیم تا سه میلیون تُن است و در حال حاضر کارخانجات آرد که نیاز ماهانه شأن حدود ۳ هزار تن است ۳۰۰ تن از این محصول خریداری می‌کنند و تولیدشان هم متوقف نشده که همین موضوع نشان دهنده آن است که این گندم به کارخانجات خارج از سامانه‌ها رسیده است.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به اینکه در حال حاضر به هیچ عنوان در کشور نیاز به واردات گندم نداریم، اظهار داشت: نیاز امروز کشور اصلاح قیمت و نحوه خرید گندم است تا قیمت‌ها برای فروشندگان گندم ترغیب کننده باشد و از سوی دیگر جلوی فروش خارج از سامانه گندم گرفته شود.

هاشمی تاکید کرد: سال گذشته مقداری گندم وارد کشور شد و ما ادعا کردیم که ۱۰ تا ۲۰ درصد پایین‌تر از مبلغی که صرف واردات گندم شده است می‌توانیم همان میزان آرد وارد شده را از داخل تأمین کنیم، ولی شیرینی واردات باعث شد تا این اقدام صورت نگیرد.

وی با اشاره به اینکه حاشیه سود واردات گندم باعث شده است برخی موضوع کمبود گندم را در کشور مطرح کنند، افزود: امروز نیاز کشور اصلاح قیمت گندم و توجه به تولید داخل این محصول است تا کشاورزان راغب شوند که به کشت این محصول ادامه دهند و تولید داخلی آن به خطر نیفتد.
کد خبر 2a20c691d8f1405c92858211065ff006

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =