صنایع غذایی> همزمان با اعیاد سعید قربان و غدیرخم خط تولید شیر فراپاستوریزه (ESL) رامک در شیراز برای نخستین بار در ایران آغاز بکار کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، هاشم نصیری مدیرعامل شرکت فرآورده های لبنی رامک شیراز در حاشیه بهرهبرداری از این طرح در جمع خبرنگاران اظهار داشت: براساس این طرح، زمان ماندگاری شیر بدون اینکه تغییرات خاصی در کیفیت آن به وجود آید افزایش مییابد.
عضو انجمن مدیران صنایع کشور با بیان اینکه تولید محصولات فراپاستوریزه با افزایش بهداشت و کیفیت، گامی در جهت افزایش مصرف سرانه شیر است بیان کرد: راه اندازی این خط تولید پیشرفته همچنین در راستای افزایش سطح بهداشتی تولید شیر و بالا بردن سرانه مصرف لبنیات در سبد خانوار است.
نصیری گفت: خط تولید شیر فراپاستوریزه در راستای سیاستهای شرکت فراوردههای لبنی رامک در ارائه محصولات سالم و ارتقای فرهنگ مصرف جامعه و خرید تجهیزات پیشرفته تولید شیرهای ESL از معتبرترین شرکتهای اروپایی صورت گرفته است.
عضو انجمن مدیران صنایع کشور تصریح کرد: نتیجه این اقدام موثر و مفید، ارائه محصول با کیفیت به بازار و تامین نیاز مصرف کنندگان وپیرو آن افزایش سرانه مصرف در آینده است.
وی گفت: با توجه به ضرورتهای موجود و نیاز بازار و جامعه، تولید محصولات فراپاستوریزه (ESL) با ماندگاری بالا در واقع اقدام یا حرکتی نو و تاثیر گذار در تغییر شرایط بازار و مقاومسازی اقتصادی است.
نصیری با بیان اینکه شیر یکی از فرآوردههای بی نظیر است که به دلیل خواص غذایی ویژه که در مواد غذایی دیگر کمتر یافت میشود همواره مورد توجه طیف وسیعی از جامعه بوده است .
وی افزود: تولید محصولات فرا پاستوریزه و توجه به نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده با توجه به کیفیت و بهداشت بالاتر شیر نسبت به شیر پاستوریزه این امکان را فراهم کرده که کشورمان با سرمایههای خرد و کلان گستردهای که دارد، بتواند این سرمایهها را از دلال بازی، واسطهگریها و فعالیتهای سوداگرانه مخرب به سمت سرمایهگذاریهای مولد و مطمئن سوق دهد.
عضو انجمن مدیران صنایع کشور به کاهش سرانه مصرف لبنیات در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: آمار بیماری پوکی استخوان به عنوان یک بیماری خاموش و مرموز در بین ایرانیان در سالهای اخیر روند صعودی داشته است که به طور قطع وضعیت نامناسبی را در راه ایجاد یک جامعه سالم و پویا ایجاد میکند.
نصیری با بیان اینکه در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی - اقدام و عمل نامگذاری شده است از هیچ کوششی در راستای رسیدن به خودکفایی اقتصادی به ویژه در حوزه تولید محصولات غذایی نباید فروگذار کرد اظهار داشت: هر اقدامی که در راستای بهینهسازی تولید و تولید بر اساس ذائقه و سلیقه مشتری انجام شود یا دست تولید کنندگان محصولات غذایی را برای مشتری پسند تر شدن محصولات باز بگذارد.موجبات تقویت تولید در کشور فراهم خواهد شد.
وی افزود: شیر فراپاستوریزه موسوم به (Extended Shelf Life( ESL در مقایسه با محصولات پاستوریزه معمولی دارای مدت ماندگاری بالاتر در شرایط یکسان و مناسب (چهار تا شش درجه سانتیگراد) است.
نصیری افزود: در متداول ترین روش سالمسازی حرارتی شیر که پاستوریزاسیون نام دارد، محصول به مدت 15 تا 20 ثانیه در شرایط دمایی بین 72 تا 75 درجه سانتیگراد قرار میگیرد که در این روش همه باکتریهای بیماری زا و 99.5 درصد باکتریهای غیربیماری زا از بین می روند.
نصیری تصریح کرد: در فرایند تولید شیر فراپاستوریزه (ESL ) شیر را در دمای 125 تا 130 درجه سانتیگراد به مدت دو تا چهار ثانیه حرارت میدهند و سپس آن را به سرعت سرد میکنند و به دمای کمتر از هشت درجه سانتیگراد میرسانند.
وی بیان کرد: بهرهگیری از فناوری پیشرفته ESL ضمن از میان برداشتن همه باکتریهای بیماری زا، حدود 99.9 درصد باکتریهای غیربیماری زا را نیز نابود میکند.
نظر شما