مواد غذایی> سرانجام پس از ماهها نابسامانی در بازار برنج و صعود بی سابقه قیمت این محصول، وزارت جهادکشاورزی در اقدامی دیرهنگام تصمیم گرفت ۱۰ هزارتن برنج را برای تعدیل قیمت این محصول روانه بازار کند.


حسن عباسی معروفان گفت که وزارت جهادکشاورزی برای کنترل قیمت برنج در بازار داخلی و تنظیم بازار این محصول تصمیم گرفت ۱۰هزار تن برنج توزیع کند و هدف اصلی ما تامین نیاز مصرف کنندگان بزرگ و همچنین تامین نیاز هیاتها و تکایا در ایام ماه محرم است تا با تامین نیاز آنها، از ورودشان به سطح بازار جلوگیری کنیم.

معاون بازرگانی شرکت بازرگانی دولتی اضافه کرد:  هم به دلیل اینکه احساس کردیم برنج درحال گران شدن است و هم نزدیک شدن به ایام ماه محرم و صفر این تصمیم اتخاد شد؛ چرا که در این ایام به دلیل نذوراتی که مردم می‌دهند، مصرف افزایش پیدا می‌کند؛ به همین دلیل در تمام استانهای کشور برای هیات‌ها، تکایا و امکانی که مصارف بالا دارند برنج و شکر عرضه خواهیم کرد.  

وی به این پرسش که آیا در این ایام، مردم عادی نیز می‌توانند برنج و شکر دولتی دریافت کنند؟ پاسخ داد: بله، افراد عادی هم که مراجعه کنند و ما این کالاها را در اختیارشان قرار می‌دهیم. وی در مورد شبکه فروشگاهی توزیع این اقلام توضیحی نداد.

معاون بازرگانی شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره قیمت برنج و شکر عرضه شده توسط دولت نیز اظهارداشت: ما به قیمت مصوب این اقلام را عرضه خواهیم کرد که براین اساس قیمت هرکیلوگرم  برنج زیر ۴ هزارتومان و شکر ۲۵۲۰ تومان خواهد بود.

به گفته معروفان در این ایام ۱۰ هزارتن برنج و ۵ هزارتن شکر توزیع خواهد شد.  

وی با بیان اینکه در بازار هم برنج داخلی و هم نوع خارجی آن وجود دارد، اضافه کرد: ما نیز به منظور تنظیم بازار و  بخاطر اینکه قیمت‌ها بالا نرود، در این مساله ورود می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه واردات این محصول به منظور حمایت از تولید داخل همچنان ممنوع است ، اضافه کرد: در راستای حمایت از تولید داخل در فصل برداشت برنج  واردات، عرضه و فروش این محصول ممنوع است.

معروفان با بیان اینکه ممنوعیت فوق از اول مرداد تا اول آذر به مدت  ۴ ماه برقرار است، گفت: طی این مدت بخش خصوصی هم نمی تواند برنج وارد کند اما در زمینه توزیع ذخایر قبلی خود مشکلی ندارد و می تواند این کار را انجام دهد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا در آذرماه واردات برنج از سرگرفته خواهد شد، اضافه کرد:بله، نیاز کشور به برنج ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن و میزان تولید ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن است بنابراین ما باید کمتر از یک میلیون تن برنج وارد کنیم که این کار انجام می شود.

به گفته معاون بازرگانی شرکت بازرگانی دولتی ایران درحال حاضر نیز برنج خارجی در بازار موجود است و مشکلی در این زمینه نداریم.

به گزارش مهر، تعلل دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار برنج، باعث افزایش بی‌ضابطه قیمت شده و پیش از این دست اندرکاران بازار اعلام کرده بودند که  وزارت جهاد باید با آزادسازی بخشی از ذخایر برنج، نسبت به کنترل قیمت این محصول اقدام کند.

منبع:مهر
کد خبر b25cb4204e3e4916933a1414dfe0740f

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =