عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنایع قند و شکر گفت: با توجه به موجودی حدود یک میلیون و 300 هزار تنی قند و شکر در کشور و تولید این محصول به همین میزان در سال جاری، دولت باید از ادامه واردات این محصول جلوگیری کند.

علیرضا اشرف در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد:‌ در حال حاضر موجودی قند و شکر در انبارهای کارخانه‌ها و واردات آن‌ها به اضافه میزان واردات دولت به حدود یک میلیون و 300 هزار تن می‌رسد که با توجه به پیش‌بینی تولید یک میلیون و 300 هزار تنی شکر در سال جاری که از ابتدای مهر ماه آغاز می‌شود می‌توان گفت که در پایان سال 93 حدود 700 هزار تن از تولید این محصول برای سال آینده باقی می ماند که با توجه به این وضعیت به نظر می رسد که دولت باید از ادامه واردات بی‌رویه شکر جلوگیری کند.

وی با بیان این‌که دولت یازدهم عملکرد بهتری در زمینه واردات شکر داشته است، گفت: در سال‌های گذشته واردات بی رویه شکر به تولید آسیب زده است اما علت افزایش واردات این محصول در سال گذشته و سه ماهه نخست امسال ثبت سفارش‌های گذشته بوده اما دولت کنونی عملکرد مناسبی در زمینه کنترل و تنظیم بازار قند و شکر داشته است که پیشنهاد می‌شود از ادامه واردات شکر طی 9 ماهه باقیمانده امسال جلوگیری کند.

تعرفه مناسب برای واردات شکر 48 درصد

این عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنایع قند و شکر با اشاره به مصرف حدود دو میلیون و 100 هزار تنی قند و شکر در هر سال افزود: در سال گذشته مجموع تعرفه و حقوق گمرکی که برای واردات شکر اجرا می‌شد حدود 26 درصد بود که پیشنهاد می شود دولت برای حمایت از تولید داخل باید تعرفه واردات این محصول به 48 درصد برساند که در آن صورت می توان گفت قیمت شکر وارداتی با محصول تولید شده داخلی برابری می‌کند.

شکر نیشکری امسال بیشتر از چغندر قند

اشرف خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته استحصال شکر از چغندر قند بیشتر از نیشکر بود اما از آنجا که حدود هفت کارخانه تولید نیشکر در راستای طرح جامع توسعه نیشکر در استان خوزستان راه اندازی شده‌اند و ظرفیت اسمی هر یک ازاین واحدهای تولیدی حدود 100 هزار تن است به نظر می رسد امسال ظرفیت تولید شکر از نیشکر بیشتر از چغندرقند شود.

قیمت منطقی هر کیلوگرم قند و شکر 2200 تومان

وی اظهار کرد: در سال گذشته انجمن صنفی قند و شکر قیمت حدود 2100 تومانی را برای هر کیلوگرم از این محصول پیشنهاد داد اما دولت قیمت 1900 تومان را تصویب کرد و در سال جاری به نظر می رسد براساس محاسبات صورت گرفته قیمت تمام شده هر کیلوگرم قند و شکر به بیش از 2550 تومان برسد که امیدواریم دولت پس از ماه رمضان توجه ویژه‌ای به قیمت گذاری این محصول کند.

این عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنایع قند و شکر ادامه داد: در حال حاضر با توجه به قیمت فروش 1900 تومانی قند و شکر و مجوز افزایش حدود 15 درصدی این محصول از درب کارخانه تا بازار مصرف قیمت منطقی برای هر کیلوگرم قند و شکر حدود 2200 تومان است اما مشکل این است که واحدهای صنفی آن قدر در محصولات مختلف زیادند که مردم باید هزینه این تعدد بالا را پرداخت کنند و هیچ گاه قانون در این زمینه رعایت نمی‌شود.

آمادگی برای تنظیم بازار قند و شکر

اشرف اظهار کرد: انجمن صنفی صنایع قند و شکر در قالب طرحی به وزارت جهاد کشاورزی اعلام آمادگی کرد تا در صورت در اختیار داشتن اهرم‌های قانونی و برخورداری از حمایت‌های لازم بتواند بازار قند و شکر را در کشور تنظیم کند.
کد خبر واردات بی‌رویه شکر و مازاد 700 هزار تنی در انبارها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =