غذا و تغذیه> یک پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در رفع تهوع، استفراغ، طراوت و جوان سازی پوست و پیشگیری از پیری زودرس موثر دانست.

کوفته آب سماق یکی از غذا‌های سنتی کاشان و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، سلنیوم، روی (زینک)، گوگرد، سولفور، کولین، فیبر، فسفر، اسیدچرب امگا ۳، متیل کالیک اسید و غیره است.

برای بررسی خواص کوفته آب سماق کاشان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی  مطالبی را عنوان نمودند.

مهم‌ترین خواص کوفته آب سماق کاشان

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص کوفته آب سماق کاشان بیان کرد: این غذا دارای پروتئین بالایی است و موجب تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود؛ لذا برای ورزشکاران، مخصوصا بدن‌سازان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.

وی افزود: کوفته آب سماق کاشان دارای ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک است و موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود، لذا برای زنان باردار و جنین مفید است.

عظمایی بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین‌های A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماری‌ها مخصوصا سرطان‌ها(Cancers) می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: کوفته آب سماق کاشان تاثیر چشمگیری در تقویت بینایی و پیشگیری از آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (ماکولا) دارد.

وی اظهار کرد: ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم موجود در این غذا موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان می‌شود و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌کند.

عظمایی بیان کرد: کوفته آب سماق کاشان دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است، موجب تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و مو می‌شود و از پیری زودرس پیشگیری(prevention) می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: تصفیه خون، رفع کبدچرب، سم‌زدایی بدن، تقویت دستگاه گوارش، ضد تهوع و استفراغ، کنترل قند، فشار و چربی خون از دیگر خواص این غذای بی‌نظیر است.

مواد لازم کوفته آب سماق کاشان (۴ نفر)

-گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
-آب ۲ لیوان
-آردنخودچی ۱۵۰ گرم
-کره محلی ۲ قاشق غذاخوری
-پیاز متوسط ۲ عدد
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-سماق کوبیده نشده به مقدار لازم

طرز تهیه کوفته آب سماق کاشان

-برای تهیه این غذا ابتدا یک عدد پیاز را رنده کرده و با گوشت چرخ‌کرده مخلوط می‌کنیم.
-نمک، فلفل، زردچوبه و آردنخودچی را اضافه کرده و کاملا مخلوط می‌کنیم تا حالت چسبندگی پیدا کند.
-مقداری از مواد را برمی‌داریم و به شکل گلوله‌های کوچک شکل می‌دهیم.
-یک قاشق غذاخوری از کره محلی را داخل قابلمه می‌ریزیم و کوفته‌ها را به آرامی در آن تفت می‌دهیم تا خودش را بگیرد.
-سپس آب سماق را آماده می‌کنیم؛ برای این کار سماق نکوبیده را از شب قبل داخل آب خیس می‌کنیم.
-سپس داخل صافی می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا صبح بماند تا آب آن کاملا گرفته شود.
-از این آب برای تهیه کوفته آب سماق کاشان استفاده می‌شود.
-پیاز را نگینی خرد می‌کنیم و در کره تفت می‌دهیم.
-سپس آب سماق را اضافه می‌کنیم.
-کوفته‌ها را داخل قابلمه قرار می‌دهیم.
-اجازه می‌دهیم غذا در حرارت ملایم بپزد و جابیافتد.
-هنگامی که غذا آماده شد با نان سنگک و سبزی میل می‌شود.

منبع:شفاآنلاین
کد خبر 730c7b94309b454cb2866316185a6884

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =