برنج، چای، قند و شکر از جمله‌ کالا‌های اساسی و پرمصرفی هستند که تغییر قیمت چندانی نسبت به هفته‌های اخیر نداشته‌اند.

به گفته برخی از فروشندگان برنج با وجود گران‌تر بودن برنج‌های ایرانی از برنج‌های خارجی، مصرف‌کنندگان بیشتر به خرید برنج‌های ایرانی تمایل دارند و برنج‌های خارجی با استقبال کمتری مواجه‌اند.

برنج‌های خارجی از جمله برنج هندی و اروگوئه کیلویی3000 تا 4000 تومان به فروش می‌رسد و برنج‌ ایرانی درجه یک نیز کیلویی 7500 تومان در بازار فروخته می‌شود.

رییس تنظیم بازار سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری به تازگی در گفت‌وگویی با ایسنا، از حمایت فصلی دولت از تولیدکنندگان برنج در راستای حمایت از تولید داخلی خبر داده و گفت: امسال نیز طبق روال هر سال از ابتدای مرداد ماه با فرارسیدن فصل برداشت برنج در کشور در راستای حمایت از تولید داخلی، تعرفه‎های قیمت برنج خارجی افزایش یافت.

رضوی افزود: از آبان‌ قیمت برنج خارجی در بازار کاهش یافت؛ به طوری که اکنون قیمت برنج دانه بلند درجه یک خارجی سه درصد و برنج دانه کوتاه 23 درصد کاهش یافته است.

قیمت چای خارجی بیش از 2 برابر ایرانی

همچنین بین انواع چای‌، قیمت چای ایرانی و خارجی تفاوت قابل توجهی دارند و هر کیلوگرم چای ایرانی بین 5500 تا 9000 تومان فروخته می‌شود و چای خارجی کیلویی 20 هزار تا 30 هزار تومان به فروش می‌رسد.

به گفته تعدادی از فروشندگان، انواع چای‌های ایرانی بیشترین فروش را در بازار چای دارند اما چای خارجی هم مشتریان خاص خود را پیدا کرده است.

اما قیمت قند به طور متوسط در بازار کیلویی 3000 تومان و هر کیلوگرم شکر به قیمت 2500 تومان فروخته می‌شود.

علیرضا اشرف - عضو انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر – نیز درباره تعیین قیمت جدید قیمت قند و شکر به ایسنا گفت: علیرغم مکاتبات فراوان با دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های ذیربط هنوز هیچ تصمیمی درباره قیمت شکر گرفته نشده و تولیدکنندگان همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

همچنین بهمن دانایی - دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر - تاکید دارد اگر دولت شکر را جزو محصولاتی می‌داند که مشمول نرخ‌گذاری است باید ضوابط قیمت‌گذاری را رعایت کند؛ به گونه‌ای که به همان اندازه که هزینه‌های تولید برای کارخانه‌های قند و شکر افزایش یافته باید قیمت نهایی را نیز افزایش دهد.

به گفته وی سال گذشته قیمت شکر 1900 تومان تعیین شد اما امسال دولت به صورت دستوری در سه رکن اصلی تولید قند و شکر افزایش قیمت را اعمال کرد که این افزایش قیمت بیش از 80 درصد در تعیین قیمت نهایی شکر اثر‌گذار است و باید براین اساس حداقل 30 درصد قیمت این محصول افزایش یابد.

دانایی با بیان اینکه حداقل قیمت منطقی برای شکر در سال جاری حدود 2470 تومان است، افزود: دولت در سال جاری نرخ خرید تضمینی چغندرقند را که سال گذشته 165 تومان بود 240 تومان یعنی 45 درصد افزایش داد که این میزان افزایش قیمت حدود 30 درصد در قیمت نهایی شکر اثر‌گذار است.

به گفته وی اگر برای افزایش قیمت شکر فقط همین پارامتر را در نظر بگیریم و از دیگر شاخص‌های افزایش دهنده قیمت شکر مانند دستمزد و قیمت سوخت (گاز) چشم پوشی کنیم حداقل قیمت شکر باید با این شرایط 30 درصد افزایش یابد.



منبع:ایسنا



کد خبر 79e9aff59fa94dfb9da9c70d05426b47

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =